Nyårslöfte i år

Har funderat en längre tid på vad som skulle bli ett bra löfte.
Tankarna har trillat mellan massor av olika alternativ och jag har tänkt att det skall bli ett löfte som det inte kommer att bli alltför svårt att uppfylla.
 
Skall det kanske bli något som man skall genomföra kanske för mig själv eller för någon eller några andra?
 
Jag tror faktiskt att jag kommit på lösningen. inte en särskilt smart lösning, men en lösning sm jag med största sannolikhet kommer att kunna uppfylla och bara en sådan sak är ju positivt.
 
Det blir inget nyårslöfte över huvud taget.
 
 
Ja, så var det avklarat och jag behöver inte gå och tänka på det där löftet under året utan det blir att år av en viss befrielse.

Hur står det till i musikbranschen

Just nu verkar det som om musikbranscken domineras av svenska män.
Säkert inte beroende på att dessa män besitter någon unik klunskap i att skriva musik utan beroende på att de är följare och inte skapare. Just nu debatteras detta i SVT och man ojar sig över att det är så få flickor i branschen.
 
Man talar t.ex. om förebilder, men dessa förebilder går inte längre tillbaka än max  till 70-talet. Men det skrevs ju bra musik redan i början av 1900-talet. Det är snart 100 år sedan Gerswins skrev sina ännu odödliga melodier vlka har älskats av många under alla år.
 
År det dem som man kallar för föreilder eller vad är det. Om det händelsevis skulle vara Ira och George, då kommer dagens så kallade msikskapare väldigt långt i bakgrunde för en sådan kompetens saknas helt i dag medt beroende på att lyssnarna drastiskt har minskat på sina krav.
 
Om dessa följare får hålla på så undrar jag vilken nivå som vi hamnar på år 2100.

Bort med Zlatan som landslagskapten

 Zlatans uttalande om svensk damfotboll tar definitivt ner honom till en mycket mycket låg nivå. Han har genom åren jobbat upp sig så han har blivit mer och mer omtyckt men det där han yttrade om svensk damfotboll var något som han absolut inte skulle ha sagt och helst inte ens tänkt.
 
Trots vad filosofen Voltaire sade så bara måste det finnas några gränser för vad en person i en viss ställning kan säga utan att behöva "betala" för det.
 
 
 
Detta kommer att kosta honom väldigt mycket eftersom det tar lång tid att bygga upp ett förtroende men det kan ta sekunder att bli av med det.
 
Att sedan svenska forbollsförbundet vägrar att kommentera Zlatans infama uttalande gör inte saken bättre. Är det så att SFF krusar för storspelaren Zlatan? I så fall tycker jag att det är dags att omvärdera hans medverkan i svensk landslagsfotboll.
 
I vilket falll som helst borde han bli petad som kapten för landslaget.
 
 
Hans uttalande är inte värdigt en landslagskapten.
 
Tyvärr så är det kanske så att han blankt struntar i detta.
 
Frågan är nu hur Hamrén tänker tackla detta. Har han mod nog att ta Zlatan i örat? Nja det är tveksamt. Kanske dags för en rejäl utrensning när det gäller landslagsfotboll.
 
Vore intressant att höraa vad Anders Svensson säger. Vill han fortsätta att vara landslagskompis med Zlatan?
 
Vill också kritisera Expressen som borde har förstått vad uttalandet skulle resultera i och ifrågasätta det redan från början rent internt, men tjocka rubriker var väl värt vad som helst för de stackarna.