Syrien

Utrustningen för kemiska vapen är förstörd i Syrien.
OPCW anger nu att all utrustning för produktion av kemiska vapen nu är förstörd. Inspektörerna har varit på alla de 21 platser som är aktuella i Syrien.
 
 
Denna nyhet kommer en dag före deadline som sattes upp av OPCW.
 
Inspektörerna sändes till Syrien efter det att den syriska militären beskyllts för att ha använt de kemiska vapnen mot befolkningen. Detta har förnekats av den syriska regeringen som säger att det är rebellstyrkor som använt vapnen.
 
Inspektörernas närvaro var enligt en överenskommelse mellan USA och Ryssland efter att USA hotat med att använda vapen mot den syriska regeringen, vilket i och för sig var ett mindre intelligent försök att få som man ville.
 
Nu när utrustningen är förstörd kommer nästa fas i arbetet att förstöra själva vapnen och man har till 2014 på sig att genomföra detta. Hela arsenalen sägs bestå av över 1000 ton olika kemiska ämnen som SARIN, senapsgas m.fl.

Vilka är det som styr Sverige, Riksdagen eller Uppdrag Granskning

Via har under den senaste tiden fått ta del av flera programinslag av Uppdrag Granskning som resulterat i att ögonen på våra politiker  öppnats åtminstone lite grann.
 
 
Gårdagens program, när skolornas intagningar hade undersökts, var ett stort underkännande av hur detta sköttes av skolorna. Även den ena rektorns uttalande var något alldeles hårresande och när detta kommer till rätt personers kännedom så kan man bara hoppas att det blir en plats ledig på den skolan, något annat är helt enkelt inte acceptabelt. Tyvärr så kommer det säkert inte att bli så.
 
Flera av rektorerna var i programmet rent pådrivande när det gällde att inte ta in nya elever med utländsk anknytning. Visserligen bad den ena om ursäkt efteråt men vad spelar det för roll.
 
Nu säger man i nyhetssändningen på TV att skolorna riskerar att få betala vite.
 
Inte snyggt om man på detta sätt kan köpa sig fri från de grava fel som begåtts mot barnen.
Vart är samhället på  väg?
 
Det är beklagligt när myndigheterna själva inte kan åstadkomma det de är satta att klara av utan att alla tror att allt är som det skall vara.
Det verkar som om det bara är Janne Josefsson och hans program Uppdrag Granskning som är kapabla att se till att allt sköts som det skall.
Detta borde sätta igång väckarklockan hos diverse myndigheter.
 
 
 
 
 

Är Edgar Snowden, trollkarlen från OZ

 
Edgar Snowden måste vara en trollkarl av otroligt format.
Joe Laberos konster kan inte vara någonting mot vsd Edgar Snowden lyckas med.
 
Att sitta i förvar på Moskvas flygplats och ändå lyckas med att få ut de fantastiska nyheterna till pressen i Väst, det måste vara något av ett rekord. det är helt enkelt magiskt.
 
 
 
I dag kom ytterligare nyheter ut om avlyssning. Nu är det Jahoo och Google som sägs ha varit avlyssnade och det är ganska lätt att förstå upprördheten i dessa företag.
 
Om det nu är så att detta verkligen har genomförts så måste nästan allt förtroende för de som i USA hävdar att detta inte är sant vara helt förbrukat.
Tyvärr har Obama låtit sig övertygas att man inte gjort några avlyssningar och det skadar naturligtvis förtroendet även för honom om de nya uppgifterna stämmer.