Vilka är det som styr Sverige, Riksdagen eller Uppdrag Granskning

Via har under den senaste tiden fått ta del av flera programinslag av Uppdrag Granskning som resulterat i att ögonen på våra politiker  öppnats åtminstone lite grann.
 
 
Gårdagens program, när skolornas intagningar hade undersökts, var ett stort underkännande av hur detta sköttes av skolorna. Även den ena rektorns uttalande var något alldeles hårresande och när detta kommer till rätt personers kännedom så kan man bara hoppas att det blir en plats ledig på den skolan, något annat är helt enkelt inte acceptabelt. Tyvärr så kommer det säkert inte att bli så.
 
Flera av rektorerna var i programmet rent pådrivande när det gällde att inte ta in nya elever med utländsk anknytning. Visserligen bad den ena om ursäkt efteråt men vad spelar det för roll.
 
Nu säger man i nyhetssändningen på TV att skolorna riskerar att få betala vite.
 
Inte snyggt om man på detta sätt kan köpa sig fri från de grava fel som begåtts mot barnen.
Vart är samhället på  väg?
 
Det är beklagligt när myndigheterna själva inte kan åstadkomma det de är satta att klara av utan att alla tror att allt är som det skall vara.
Det verkar som om det bara är Janne Josefsson och hans program Uppdrag Granskning som är kapabla att se till att allt sköts som det skall.
Detta borde sätta igång väckarklockan hos diverse myndigheter.
 
 
 
 
 

Kommentera här: