Ungdomens riksdag

I dag hålls en riksdagsdebatt där bara ungdomar är deltagarna. Debatten handlar om vå miljö.
 
Jag häpnar äver ungdomarnas engagemang och deras förmåga att genomföra sina tal, de är rent ut sagt fantastiska.
 
Man börjar undra om vi har helt fel riksdagsledamöter, det här är ju unga människor som verkligen har studerat frågan som debatteras och som har ett väldigt stort engagemang när det gäller denna centralt viktiga fråga.
 
 
 
Nu undrar man verkligen om vi inte måste göra något åt den nuvarande sammansättningen med alla trötta gamla individer som är riksdagsmän i dag. Det verkar som om man kan se fram emot en tryggare framtid om dessa ungdomar löper linan ut och blir invalda i riksdagen.

Vilket parti tjänar mest på att ljuga

Kampen om våra röster i valet senare i år har tagit sin början.
Varje dag kan man ta del av uttalanden från våra partier och partiledare, Partiledardebatterna i Forum kommer lite då och då för att inte glömma partiledardebatterna i TV.
 
Nu verkar det som om partierna inte nöjer sig med att presentera sina egna program utan det börjar luta åt att det är viktigare att kommentera motståndarnas program och att tala om för oss väljare vilka fruktansvärda följfer det skulle ha om dessa program skulle genomföras.
Det verkar som om partiledarna anser oss väljare vara utan resurser när det gäller eget tänkande så därför måste de nästan hellre sabla ner  motståndarnas program i stället för att presentera sina egna.
 
Man skulle kunna säga att den som kan ljuga bäst är den som kan tjäna mest på dessa debatter och uttalanden. Det gäller ju att på ett så trovärdigt sätt som möjligt tala om för oss väljare hur bra de egna insatserna är och hur dåligt program som motståndarna har.
 
Jag har en känsla av att aliansen gjort något som vi lär våra barna att inte göra, nämligen att öppna julklapparne före julafton.
Det jag närmast tänker på är alliansens alla uttalanden om att sveriges ekonomi skötts exemplariskt och att vi verkligen har ordning och reda beträffande finanserna.
Det här har vi nu hört under en lång tid så jag undrar om  det inte hade varit smartare att vänta med dessa uttalanden till lite närmare valet.
 
Likaså skulle man kanske väntat lite med all kritik av S och frågan om hur de tänker sig sätta samman en eventuell regering. Det kan ju inte vara så speciellt smart att under närmare ett år föra fram samma kritik. Dels så ger det ju en chans till S att arbeta fram ett bra alternativ och så hinner ju alla lyssnare trötta på att samma argument förs fram hela tiden. Det blir lite Bo Ringholm äöver det hela och det kan inte vara så bra.
Man skulle kunna säga att den som gör så här redan fått den berömda tårtan i ansiktet.
 
Jag skulle vilja jämföra den politiska kampen med hur två fotbollslag som skall möta varandra kommenterar sina chanser.
Jag kan inte minnas att jag någonsin hört att lagledarna i något lag talat om hur dåligt motståndarlaget är, men detta gäller absolut inte i politiken.
 
 

Varför detta ältande av Zlatans reklamfilm

Nu är jag rejält trött på hur SVT behandlar vissa "intenyheter."
Hur många gånger har man nu suttit i morgonsoffan och kommenterat den Volvoreklam som Zlatan är med i.
Nu sitter åter fyra personer där, tre kvinnor och en man och vad blir det av den här soppan.
Två eller tre skarattar samtidigt och en eller två försöker tala samtidigt och vad hör man. Ja inte kan man i alla fall höra vad den som eventuellt har något att säga säger.
 
Om det är så illa att SVT inte kan hitta något annat ämne att tala om än Volvos reklamfikm ja då är det verkligen dags att se över vad man håller på med över huvud taget.