Gazakonflikten: FN anklagar Israel förskolattacken

 
Anklagelserna mot Israels attack på skolan i Jahaliya stärks all mer.
 
Israels attack på FN-skolan i Gaza trots att flyktingbarn befann sig där och att Israel blivit förvarnade om barnens placering har ytterligare upprört känslorna.
 
FN-talesmannen Chris Gunness sade att världen står svarslös inför vad som skett.
Talesmannen säger också att de enbart timmar före attacken meddelat Israelerna att det bara bodde flyktingbarn i skolan, men vad hjälpte det.

Nedskjutningen av MH17 i Ukraina kanske är ett krigsbrott - FN

Nu börjar efterräkningarna komma efter nerskjutningen av MH17 i Ukraina.
Tankarna hos FN går nu i en riktning som gör att handlingen kan komma att betraktas som en krigshandling.
 
 
 
Pro-ryska rebeller och de styrande i Ukraina har anklagar varandra för att ha skjutit ner passagerarplanet.
 
En Ukrainsk talesman sade på måndagen att datainspelningarna från MH17 visar att planet störtade på grund av en massiv explosiv dekompression förorsakad av en raket.
 
Under tiden har tunga strider förhindrat den internationella polisstyrkan att nå fram till nedslagsplatsen.
 
Den Ukrainska militären uppger att de strider mot separatister för kontroll av åtskilliga städer nära nedslagsplatsen i östra Ukraina.
 
Alla 298 personerna ombord på planet, de flesta Holländare, omkom vid kraschen den 17 juli.
 
Ju längre tiden går och ju hårdare motstånd rebellerna utgör desto sämre läge hamnar de i. Från att ha varit en av dem som möjligen utfört dådet så är läget i dag sådant att det inte längre råder något tvivel om vem som skickade upp raketen.
Risken för dem är väl den att ju längre tiden går så förnekas dådet allt hårdare av rebellerna och det förbättrar inte deras sak, men sanningens ögonblick kommer, var så säker.

230,000 på flykt i Ukraina

Enligt sena siffror har ca 100.000 personer av sessa flytt över gränsen till Ryssland. Om detta fortsätter en längre tid kommer vi här i Sverige att få se en ström av flyktingar komma hit också. 

 

 Nu skall vi veta att det Ukrainska folket mycket ogärna överger sitt eget land för någon längre färd ut i Europa, men det kommer att bli ofrånkomligt att speciellt högutbildade som av någon anledning råkat illa ut, kommer att fortsätta ut till något annat land och däribland Sverige. Detta har Ukraina inte råd med.
 
 

 

Allt det som sker nu i Ukraina för landet längre och längre bakåt i utvecklingen. Ukraina behöver all sin befolkning men behöver definitivt inte den splittring som uppträtt i landet.

 

Sverige är ett land som definitivt borde arbeta mycket mer medkraft och aktivt för att övertyga de styrande i såväl Ukraina som Ryssland att ingen av dem har något att tjäna på all denna oro, men att de skulle tjäna på en god samvaro mellan länderna.

 

Det man kan vara rädd för nu är att Ukraina börjar ta upp frågan om medlemskap i EU och kanske ändå värre NATO. I dagens läge skulle detta vara dödsstöten för en positiv utveckling av samvaron mellan länderna.

 

I första hand gäller det att börja samtala med varandra utan uttalade hot eller annan skrämselpropaganda, eventuellt med hjälp av någon definitivt opartisk organisation som varken avser att skaffa medlemmar till någon annan organisation eller vill se ett ökat inflöde av pengar till sin egen organisation.

 

Det må vara hur hett som helst mellan länderna just nu men att börja samtala borde vara ett första steg mot något bättre.