230,000 på flykt i Ukraina

Enligt sena siffror har ca 100.000 personer av sessa flytt över gränsen till Ryssland. Om detta fortsätter en längre tid kommer vi här i Sverige att få se en ström av flyktingar komma hit också. 

 

 Nu skall vi veta att det Ukrainska folket mycket ogärna överger sitt eget land för någon längre färd ut i Europa, men det kommer att bli ofrånkomligt att speciellt högutbildade som av någon anledning råkat illa ut, kommer att fortsätta ut till något annat land och däribland Sverige. Detta har Ukraina inte råd med.
 
 

 

Allt det som sker nu i Ukraina för landet längre och längre bakåt i utvecklingen. Ukraina behöver all sin befolkning men behöver definitivt inte den splittring som uppträtt i landet.

 

Sverige är ett land som definitivt borde arbeta mycket mer medkraft och aktivt för att övertyga de styrande i såväl Ukraina som Ryssland att ingen av dem har något att tjäna på all denna oro, men att de skulle tjäna på en god samvaro mellan länderna.

 

Det man kan vara rädd för nu är att Ukraina börjar ta upp frågan om medlemskap i EU och kanske ändå värre NATO. I dagens läge skulle detta vara dödsstöten för en positiv utveckling av samvaron mellan länderna.

 

I första hand gäller det att börja samtala med varandra utan uttalade hot eller annan skrämselpropaganda, eventuellt med hjälp av någon definitivt opartisk organisation som varken avser att skaffa medlemmar till någon annan organisation eller vill se ett ökat inflöde av pengar till sin egen organisation.

 

Det må vara hur hett som helst mellan länderna just nu men att börja samtala borde vara ett första steg mot något bättre.

Kommentera här: