Ukraine crisis: Russia vows no invasion

 
Kan vi vara lugna nu?
 
Om vi kan tro på de Ryska ledarna såverkar en del av krisen att vara över.
Moskva har inga intentioner att sända tRyska trupper till Ukraina säger Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov.
 
 
Hans uttalande kom efter hans samtal med den Amerikanske utrikesministern om en möjlig politisk lösning av krisen.
 
USA tryckte på för att Ryssland skulle sluta bygga upp sina trupper mot den Ukrainska gränsen samt att återföra trupperna i Crimea till sina baser.
 
Rapporter säger att John Kerry försöker arrangera ett möte med Lavrov.
Rapporten säger också att Kerry beodrat flygplanet att vända när han i dag, lördag, var på väg hem från Mellersta Östern. I stället skall man flyha till Paris där han skallmöta  Lavrovnästa vecka.
 
Så länge parterna samtalat med varandra så finns det hopp.
 

Hur skall Annie tackla motgångarna

Inte nu igen Annie skule jag vilja säga. Jag höll ju på dej och trodde att du skulle bli en stark partiledare, men där bet jag nog i gräset har det visat sig.
 
Egentligen vill jag skriva en insändare i Västervikstidningen, men de  är ju hårdnackade moderater så det går absolut inte att komma med någon kritik mot alliansen där. Bloggen blir det ju alltid inlägg i och där existerar inga politiska förhållningsregler så länge man håller sig utanför det nazistiska tyckandet.
 
Nåväl Annie, hur har du tänkt komma ur den här knipan? Tråkigt nog så har du nu inte din gamla partiledare, Maud, att luta dej mot så vem kan du ha då? Torbjörn kanske kunde ha en skuldra att gråta ut mot. Han tycker säkert också att Maud uppfört sig klanderligt de senaste dagarna. Hon skäms säkert över sit besut som nu är på tapeten.
 
Uppförsbacken för dej Annie har ju inte blivit mindre brant eller kortare efter denna nya fadäs och frågan är nu om det finns något du kan göra för att komma ner på rätt fot igen?
Undrar hur väljarna ute i landet resonerar? Säkert är det en och annan som ger upp centerpartiet och några nya lär inte komma efter detta, i varje fall inte på kort sikt.
 
Det här hade du absolut inte råd med Annie!
 
Det här är något som man kan sitta och tycka och tro om och vi får väl vänta någon månad innan verkligheten hunnit i kapp centerpartiet.

En från Bunkergänget är fortfarande kvar i partiet

När den nödvändiga utrensningen gjordes i M så blev det  alla fall några kvar, en är Gunnar Hökmark, och i dag likväl som då har jag väldigt lite förståelse för att han har en uppgift i partiet.
De uttalanden som han med jämna mellanrum gör visar att han enligt min mening står för en mycket gammal syn på politiken och han borde absolut inte höra hemma  i "Nya Moderaterna". Det nlir inget nytt så länge han sitter där med sina gamla uttorkade sanningar.
 
Han måste ha någon typ av omgivande aura som gör att han får stå och säga precis vilka dumheter som helst utan att han blir påhoppas på något sätt.
 
Skall man lyssna på honom så blir det som vanligt, han anklagar  motståndarpartierna för nästan vad som helst och det lämnas så gott som alltid utan vassa kmmentarer.
 
Han måste ha en ängel högt där uppe i hierarkin som av någon outgrunlig anledning håller honom bakom ryggen annars vore han borta för länge sedan.
 
Just nu står han i SVT Forum och upprepar sig gång på gång, har han inget nytt att komma med när han måste upprepas sig hela tiden?
 
Hökmark har, anser jag, gjort sitt i M och borde definitivt plockas bort från sin position.
 
När de flesta i Bunkergänget sparkades ut så hade vi en drivande kraft, en kvinna som var en fantastisk utomordentlig politiker. Hon är i dag politisk chefredaktör för Svenska Dagbladet och det är naturligtvis Tove Lifvendahl.
När utrensningen ur partiet var klar så saknade vi Tove, men hon har ju gått vidare vilket var tråkigt nog för partiet,
Hon verkade inte ha Gunnar Hökmarks änglar med sig eller hon kanske inte ville fortsätta i partiet.