Sanningen kan vara bister

TV-soffan på morgonen efter EU-valet så sitter Birgitta Ohlsson, EU-minister, och skall försöka förklara varför valresultatet inte blev som man önskat.

 

Det här är den ”antirasistiska baksmällan” enligt henne.

 

Med detta som bakgrund finns det all anledning att undra, vad har du och dina kollegor gjort inför valet Birgitta?

Vi svenskar som inte belastas av någon baksmälla har ju vetat ganska länge ungefär hur det skulle gå i valet och det är ju verkligen egendomligt om våra blivande EU-politiker inte skulle ha varit medvetna om detta.

 

Att nu låtsas att ni skulle vakna ur en baksmälla håller absolut inte, ni har helt enkelt inte gjort ett tillräckligt övertygande jobb. Jag har också mina aningar om att det helt enkelt är fel personer som fått ställa upp i valet för att försöka göra jobbet.

 

Det är dags för partierna att se till att de som får ställa upp i valet har en annan bakgrund än vad de haft denna gång. Det duger inte att låta politiker ställa upp vilka möjligen är kommunalt kända.

 

Samtidigt vore det nog lägligt att ta fram nya argument som kan bära partiernas idéer framåt, det duger inte att dra fram samma gamla argument så länge som vissa partier gjort denna gång, det minskar definitivt trovärdigheten.

 

Hur många gånger har vi inte fått höra:" Vi har ordning och reda i Sveriges finanser"

 

Vi har väl aldrig hört någon annan än en moderat påstådetta.

 

Bristerna är nog den bistra sanningen.

Kommentera här: