Nordiska rådet i Stockholm

Inledningstalet hölls av Norges före detta statsminister Stoltenberg. Ett mycket välformulerat tal som avslutades med stora applåder.
 
Att Nordiska Rådet sammanträder med jämna mellanrum har utan tveka fört våra länder närmare varandra vilket naturligtvis blivit viktigare i takt med att oron sprider sig öven i vårt närområde.
 
 
 
 
En stilla undran: Hur skulle det bli om Ryssland togs in som medlem i Nordiska Rådet? Kanske inte permanent, men kanske skulle de få vara med varannan gång eller något liknande. Skulle det bidra till ett lugnare närområde?
Det borde vara lika viktigt att dela våra bekymmer och glädjeämnen även med Ryssland. Om vi skall ta im Ryssland så borde vi också ta in Estland, Lettland och Litauen då skulle vi få ett närmare samarbete med alla länderna i vårt närområde.
 
Om vi hela tiden skall utesluta Ryssland från våra samarbetsländer så har jag svårt att tänka mig att vi någonsin kommer att kunna betrakta dem som en vän som vi kan lita på.
 
Det där med att lita på kanske inte blir så lätt, men med träget arbete borde vi kunna komma betydlig närmare varandra än genom den nuvarande politiken.

Kommentera här: