Vilket parti kommer att leda Alliansen

I dag har vi i partierna som tillhör Alliansen fått en hel del nya människor och även nya ledare för en del partier.
 
Tidigare har jag en stark känsla av att det var M och Fredrik Reinfeldt som höll i rodret, men detta är ett minne blott.
 
Nu kan det vara så att det är Jan Björklund i Folkpartiet som skulle vilja sätta sig vid rodref.
 
När Annie Lööf blev ordförande i C så trodde jag att hon skulle bli den starka personen i alliansen, en person som tog upp kampen med Reinfeldt, men här fick jag alldeles fel. Den styrka som jag trodde hon hade inombords visade sig vara något helt annat än det jag hade trott.
 
Nu har vi ytterligare en ny ledare, Ebba Busch Thor, och jag kan mycket väl åter ha fel, men just nu tror jag faktiskt att hon har de egenskaper och den styrka som mycket väl kan göra henne till ledare inom Alliansen.
Framför allt är hon väldigt kommunikativ, det vill säga hon har mycket lätt för att uttala sig på ett lättförståeligt sätt vilket bör vara viktigt när vi talar om Alliansledare.
 
Björklund tror jag faktiskt har gjort sitt och jag har väldigt svårt att tycka att hans insatser har varit speciellt lysand. Hans arbete inom skolan skulle mycket väl kunna stå för det betyget.
 
 

Varför bleklagar man Indonesiens avrättningar

Ban-ki moon beklagar djupt att Indonesien avrättar knarklangare
 
Kropparna från de avrättade knarklangarna  har returnerats till familjerna för begravning. Varför visas inte även bilder på dem som blivit knarkberoende och deras familjer?
 
 
Generalsekreteraren i FN, Ban Ki-moon, uttryckte sitt djupa beklagande över dessa avrättningar av åtta personer som dömts för narkotikasmuggling.
 
 
Indomesiska talesmän säger att vi måste göra detta för att rädda landet från drogfaran.
 
 
Mina kommentarer:
Det är helt klart att ett dödsstraff är det hårdaste av straff man kan tänka sig, men det finns ju två sidor av det hela.
 
Det handlar inte bara om dessa smugglare. Det finns också en stor mängd ungdomar och vuxna som får sina liv helt förstörda av sitt drogberoende, men detta får inte den minsta av rubriker.
 
Man undrar hur många tusen liv som dessa langare har medverkat till att förstöra.
 
Den där Ban Ki-moon vet vi sedan tidigare att han inte riktigt ser världen som den är och så är det åter igen i det här fallet.
 
Jag vill inte påstå att han är undermålig när det gäller tänkandet, men det här ställer verkligen dessa tankar på sin spets.
 
Har han, eller kan han inte, förstå att det finns andra än bara langarna i denna affär?

Annie Lööf i utfrågningen

Nu var det dags för oss att få vea lite mer om Centerpartiet och dess ordförande.
 
Det jag befarade skedde inte. Inga "ordning och reda" och inte mycket av kritik mot de andra partierna heller.
 
Det jag undrar så här efteråt är den verkliga platsen i den Svenska politiken för Centerpartiet. jag kan inte i dag se att de har någon egen plats. Deras gamla plats i bondesamhällets är utraderad för väldigt många år sedan.
 
Därefter har man försökt hitta den ena platsen i demokratins Sverige efter den andra.
 
Centerpartiet är långt ifrån ett enfrågeparti, i stället är man inne och letar i en mängd olika områden som man långt ifrån är ensamma om så min fråga är: finns det verkligen en plats för Centerpartiet i den Svenska politiken?
 
 
Jag ser detta som mycket tveksamt.