Väst kräver öppen utrednimg om Nemstovs död

Mordet på Boris Nemtsov: Väst kräver en öppen utredning
 
 
BBC´s Sarah Rainsford säger att mordet har sänt chockvågor genom Ryssland
 
 
Ledarna i vöst har begärt från de Ryska ledarna att de skall få veta den fulla sanningen bakom mordet på oppositionspolitikerna Boris Nemtsov

 

Presidenten i USA kräver en öppen undersökning. Den Tyske förbundskanslern sade att mordet måste förklaras och mördarna måste ställas inför rätta.

 

Nemtsov blev skjuten sex gånger i ryggen på en bro nära Kreml.

 

President Putin fördömde omedelbart mordet och har tagit personlig kontroll över undersökningen.

 

Undersökarna säger att mördarna kanske haft som mål att destabilisera Ryssland.

 

Chefen för de Ryska undersökarna, Vladimir Markin, sade i ett uttalande att många olika motiv för mordet tas i beaktande inklusive IS-extrimism, och offret har vissa länkar till Ukraina.

 

 
 

Politiker mördad i Moskva

Den Ryske oppositionspolitikern Boris Nemtsov skjuten till döds
 
Nemtsov blev skjuten på en bro inom synhåll från "St Basil-skatedralen" och Kreml
 

Den Ryske oppositionspolitikern, den f.d. Premiärministern Boris Nemtsob, har skjutits till döds i Moskva enligt Ryska talesmän. 

 

En oidentifierad gärningsman i en bil sköt Namtsov fyra gånger i ryggen när han gick över bron från vilken man ser Kreml enligt polisen.

 

Han dog timmar efter att ha vädjat om hjälp för en march på söndag i Moskva mot kriget i Ukraina.

 

 President Putin har fördömt mordet, enligt Kreml..

 

I en intervju nyligen hade Nemtsov sagt att han var rädd för att president Putin skulle se till att han blev dödad på grund av hans oppositionella inställning om kriget i Ukraina.

 

Boris  
Boris Nemtsov var en av Rysslands ledare för ekonomiska reformer under 1990-talet.(Bild från 2009)
 
 
Nemtsov, 55 år, tjänade som förste vise premiärminister under president Bois Yeltsin under 1990-talet

 

Han hade fått ryktet som ekonomisk reformerare när han var guvernör för en av Rysslands största städer Nizhny Novgorod.

 

När han förlorade valet mot Putin blev han en känd oppositionspolitiker.

 

Brutalt mord

Torbjörn Jagland, generalsekreterare för EU, fördömde mordet och sade att "jag är chockad och upprörd över att en viktig oppositionsledare som Boris Nemtsov blivit dödad. Mördarna måste ställas inför rätta.

 

President Obama fördömde det brutala mordet och uppmanade den Ryska regeringen att genomföra en omedelbar och genomlysande undersökning.

 

Människor kom under natten för att lämna blommor vid mordplatsen

.

 

 

 

Hur länge skall SVT låta oss höra på en andra klassens expertkommentator

Skid-VM närmar sig nu sin sista dag och utsikterna för att SVT skall hitta en ersättare för Anders Blomqvist som så kallad expertkommentator är väl så gott som uteslutna.
Det är säkert många som tycker han är bra men till den samlingen hör definitivt inte jag.
 
Jag vill inte här tala om alla de fel han enligt mig har, men jag vill i alla fall framföra att det är svårt att hitta en expertkommentator i TV som har halkat så snett i sitt arbete som han har gjort..
 
Vad har jag då att jämflra med. Vi har ju inte alltför många TV-kanaler i  Sverige där sportevenemang kommenteras. De vi har är väl i stort sett SVT, TV4 och Eurosport.
 
TV4 har ju många sändningar där travsporten står i centrum och där har man verkligen samlat väldigt duktiga såväl programledare som kommentatorer och fantastiskt duktiga expertkommentatorer tagna från den yppersta eliten i travsammanhang. Jag behöver väl bara nämna Stig H Johansson, en som verkligen har bakgrund till allt han säger.
 
TV4 har också en del sändningar i Friidrott och där har man också lyckats samla kommentatorer och experter som går hem delvis p grund av sin bakgrund.
.
 
Eurosport sänder nu parallellt med SVT från VM på skidor i Falun och där har man ju en utomordentlig kommentator med idrottsbakgrund och bland annat landslagsåkare på cykel. Som expertkommentator har man ju lyckats engagera Per Elofsson, vår före detta stjärnåkare på skidor.
Säger aldrig för mycket, men det han säger har verkligen en professionell bakgrund.
 
Sändningarna  från backhoppning, tennis, friidrott och simning har väldigt bra såväl kommentatorer som expertkommentatorer.
 
Nu kan man undra var problemet ligger hos SVT. Det är ungefär på samma sätt när det gäller programledarskapet i underhållningsprogramman. Det är mycket svårt att hitta någon som är riktigt bra där också.
Betala licensavgifter skall vi göra, men vad får vi ut av detta?
 
Nej, det är definitivt dags för ett nytänk på SVT, vi som betalar dessa ohumana avgifter borde har rätt att fordra bättre kvalitet på det som serveras.