Jordbävning nära Japan

Jordbävningen i Japan; Vågorna kändes över nationen
 
 
 
En kraftfull undervattensjordbävning sydost om Japan skakade byggnader i Tokyo och har känts över landet.
 
Geologiska Institutet sade att jordbävningen på magnituden 7,8 hade sitt centrum 874 km från huvudstaden Tokyo på ett djup av mer än 660 km.

 

Jordbävningen slog tillklockan 18,30 lokal tid (11.30 GMT). Byggnader vajade under nästan en minut medan intensiteten ökade.

Det finns inga rapporter om allvarliga skador. Inte heller någon Tsunamivarning har utgivits.

.

Skaror av resande formades runt några av stadens busstationer när transporterna stoppades upp.

 

Brandfösvaret i Tokyo har fått samtal om människor som fått skador som ett resultat av fall sade sändningsstationen NHK.

Reuters rapporterar att servisen p Shinkansens höghastighetståg på linjen mellan Tokyo och Osaka hade ett kort uppehåll på grund av elavbrott.

 

Några tåg i Tokyo stoppade också av säkerhetsskäl vilket skapade köer kring stadens busslinjer.

 

Michiko Orita, en boende på ön Hahajima, nära epiccentrum, berättade för NHK, det skakade våldsamt. Bårt Buddistaltare svängde vitt omkring.

 

Jag har inte upplevt någonting likt detta så det var verkligen skrämmande.

 

Naoki Hirata, från universitetet i Tokyos jordbävningscenter för undersökningar av jordbävningar sade; detta var en väldigt stor och kraftig jordbävning som kändes över ett stort område, lyckligtvis, eftersom den var djup, blev det små skador och ingen tsunami.

 

Japan är en av världens mest seismiskt aktiva länder

 

I mars 2011 skakades Japan av en jordbävning på 9,0 och ledde till en tsunami vilket orsakade att nästan 20.000 människor dog i nordöstra Japan och förorsakade härdsmältor på kärnkraftverken vid Fukushima Dai-Ichi.

 

Kommentera här: