Parismötet om vår framtid

Skall Parismötet bemästra uppvärmningen på jorden?
 
 
 
 
 
 
I Paris träffas just nu nästan 200 av världens ledare och 10.000 övriga delegater för att inleda det stora mötet som många hoppas skall utmynna i en gemensam överenskommelse hur vi skall bemästra jordens uppvärmning.
 
När jag ser detta enormt stora möte i förhållande till de mycket små möten som hålls i min kommun, Västervik, så kan jag med säkerhet påstå att de här mötet inte kommer att resultera i någon stor gemensam överenskommelse.
 
Om det är så många meningar som skall sammanföras till ett förslag så tror jag inte ens att någon av världens ledare innerst inne tror på ett gemensamt bra förslag.
 
 
Det är klart att världen verkligen behöver en avsevärt förbättrad värld för att vi skall klara av en välmående framtid, men att samtidigt tro att ett möte av detta slag skulle föra frågan framåt till något som vi behöver, nja det får man nog titta i stjärnorna efter.
 
Frågan är då varför mötet hålls över huvud taet?

Politiska reportrar ställer till det för oss

Olika förslag haglar över oss varje dag
 
 
 
 
I programmet Forum samt i en hel del andra program får våra politiska partier möjlighet att att föra fram sina olika idéer och det måste ju rimligen vara en bra sak där vi,"allmänheten," får en uppfattning om hur de olika partierna ser på vår framtid.
 
Forum får ju aldrig vara det enda programmet som enbart presenterar våra framtida liv, utan dessutom släpper man in en mängd politiska journalister som älskar att göra sig hörda över vad de anse om politikernas, våra partiers, olika förslag.
 
Nu är det emellertid så att de förslag som våra politiker lägger fram sällan eller aldrig överensstämmer med journalisternas tyckande  och vad inträffar då?
Jo naturligtvis får vi då veta vilka dåliga förslag som politikerna lagt fram samt vilka fina förslag som journalisterna har och det där gör åtminstone mig fruktansvärt trött.
 
Varför matas vi med en massa förslag från människor, journalister, som absolut inte har någonting att göra med hur våra politiska partier ser på vår framtid och heller inte har något med beslutsfattande att göra.
 
Journalisterna fungerar som en andra sorts, helt maktlösa politiska tyckare, människor som enbart ställer till förvirring i våra sinnen.
 
Jag skulle inte säga något om detta om det vore så att de politiska förslagen analyserades och om man undvek att hela tiden tala om hur dåliga förslag som lagts fram.
 
Journalisterna kanske kunde se det hela på ett annat sätt och inte bara tro att just deras idéer och förslag är de allra bästa.
En smula ödmjukhet kanske vore på sin plats.
 
Vi har en journalist bland många, Mats Knutsson, som väldigt ofta utnyttjas för att tycka till och man kan så gott som alltid i förväg förstå vad han kommer att säga.
Den första frågan är om det är just detta vi  vill ha och om hans inslag är det vi behöver?
 
Som sagt. lite mer ödmjukhet skulle nog göra en hel del nyttja på många håll.
 
Hoppas bara att jag inte grävt min egen grav genom att skriva vad jag tcer.

Tutankahamon har fortfarande hemligheter

Kung Titankahmons grav; Bevisen växer för ytterligare en gravkammare
 
 

 

Kung Tutankahmun kan ha varit drottning Nefertitis son

 

 

 Egyptiska talesmän säger nu att de är "90% säkra på" att det finns ytterligare en skyddad kammare i Kung Tutankhamons grav.

 

Antikens ministerie sade att de hade fått fram spår med information om denna teori.

 

Arkeologen Nicholas Reeves tror att Tutankahmons kverlevor kan ha blivit utkörda in i en yttre kammare av vad som ursprungligen var drottning Nefertitis kammare.

 

Kvarlevorna efter Tutankahmon, som kan ha varit hennes son, hittades 1922. Han dog ör 3000är dedan vid en ålder av 19 år. 

 

Rent ut sagt ser det ut som om radarbevisen visar en fortsättning på gravkammaren, som jag har förutsagt sade herr Reeves under en konferens med den Egyptiska Antikministern Mamdouh al-Damati på söndagen rapporterar AFP.

 

Radarn bakom den norra väggen i Tutankhamons gravkammare visar en klar bild av en fortsättning in till en annan kammare, sade han.

 

Damati sade att bilderna skall sändas till Japan för vidare analyser.

.

Dr Reeves utvecklade sin teori efter de Spanska artistiska och bevaringsspecialisterna, Factum Art, som var tilltänkta att ta fram detaljerade bilder på Tutankhamons grav.

 

Bilderna användes sedan för att producera bilder på den 3000 är gamla graven nära platsen nära alen för kungarna i Luxor.

 

Medan han tydde bilderna i februari, upptckte Dr Reeves det han trodde var spår var de två dörröppningarna brukade vara.

 

Arkeologerna från universitetet i Arizona säger att de tror Nefertiti ligger där inne..

 

Tutankhamons grav var den mest bevarade som någonsin upptäckts i Egypten. Nästan 2000 objekt hittades där inne.

Men utseendet har varit ett frågetecken under en tid - speciellt varför den var mindre än dem för andra kungars gravar

.

Dr Reeves tror att det finns spår i dsignen av graven som kan indikera att den var designad för att bevara kvarlämningarna från en drottning och inte en kung.

 

 

Drottning Nefertitis namn betyder "en vacker kvinna har anlänt"
 
 
 
Hans teori måste nu analyseras och ledande Egyptologer har funderat över slutsatsen.
 
 
 
 
Mina kommentarer:
Jag har inga kunskaper om  Egyptiska kungarna, men jag har en annan sak att berätta i sammanhanget.
 
Jag har en bekant som bor i Arizona. Han är en av de mest berömda forskarna i USA och har legat i forskartoppen sedan han var 12 år. Ja, han var faktiskt bara 12 år när han upptäcktes.
 
När han skulle gifta sig villa han att detta skulle bli något alldeles speciellt.
Han kom överens med arkeologer och alla berörda att han och hans fru skulle få tillbringa bröllopsnatten i Tutankahmons grav mot en avsevärd ersättning som skulle hjälpa arkeologerna med finansiering av sitt projekt.
 
Inga detaljer, men det blev ingen sömn under hela natten.