Ny flygkrasch nu med Ryskt plan

Ett Ryskt passagerarplan har kraschat i centrala Sinai med fler än 200 personer ombord, detta är konfirmerat av  Egyptens premiärminister.
 
 
 
 
 
 
 Airbus A-321 hade just lyft från Röda havets badort Sharm el-Sheiki, på väg mot St Petersburg i Ryssland.

 

Det finns olika rapporter om förlusten av planet, en del antar att det försvann över Cypern, men detta är inte bekräftat

De flesta passagerarna är Ryska turister. 

Planet var ett plan från det lilla Ryska bolaget Kogalmymavia var baserat i västra Sibirien. 

 

 

Senaste rapporten säger att det var 217 passagerare och 7 besättningsmän ombord.

 

Ett "Ryskt plan har kraschet i centrala Sinai" säger Egyptens premiärminister Sharif Ismail i ett uttalande.

Han tillade att Ismail redan hade skapat en kriskommité som skall ta hand om kraschen..

 

De Ryska flygmyndigheten Rosaviatsiva uppgav i ett uttalande att flight 7K 9268 lämnade Sharm el.Sheik klockan 06.51 Moskvatid och skulle vara framme o St Petersburgs flygplats Pulkovo kockan 12.10.

 

Myndigheterna uppgav också att flygplanet inte kontaktat Cyperns trafikkontroll 23 minuter efter take off och att det hade försvunnit från radarn.

 

Ett center för att hälpa anhöriga har satts upp vid flygplatsen i Pulkovo.

 

Senaste nyheter:

Eyptiska media rapporterar att vrakdelar av planet redan hade hittats och att över 20 ambulanser hade skickats till platsen.

 

 Planet opererades av det lilla Ryska flygbolaget Kogalymaia baserat i västra Sibirien. Senaste rapporter säger att de var 217 passagerare varav ett antal barn och 7 i besättningen.

 

 

Mina kommentarer:

Ett fantastiskt bra jobb av de ansvariga. Efter alla år så har man uppenbarligen lärt sig hur räddningsstyrkorna skall arbeta på bästa sätt.

Nu är förhoppningen den att räddningspersonalen skall hitta så många överlevande som möjligt. Den informationen avvaktar jag med stort intresse.

 

Kommentera här: