Turkiska styrkor i Syrien

Kriget i Syrien:  USA välkomnar pausen i de Turkiska-Kurdiska anfallen 
 
 Turkish Army tanks driving to the Syrian Turkish border town of Jarablus
 Turkiska trupper gick in i Syrien förra veckan för att avkägsna IS från gränsstaden Jarablus
 
 
 
 
USA välkomnade en paus i striden mella Turkiska och Kurdiska styrkor i norra Syrien, och bad dem attt fokusera på de så kallade IS.
 
 
EN USA-militär talesman beskrev stilleståndet som en lös överenskommelse som han hoppades skulle hållas.
 
Kurdiska källor säger att eldupphör fungerar, men de Syriska rebellerna uppbackade av Syriska styrkor ville inte knnas vid ett eldupphör.
 
Turkiska stridskrafter har attackerat Kurdiska trupper sedan de gick över gränsen förra veckan.
 
Turkiet har varnats av den växande kraften hos de Kurdiska styrkorna, vilka har bevisat vara en stark allierad av den USA-ledda koalitionen som bekämpar IS.
 
 
Under senaste timmarna, har vi tagit emot försäkringar att alla parter i sammanhanget kommer att avsluta eldgivningen mot varandra och fokusera på IS-hotet i stället, sade Col John Thomas vid det aAmerikanska centralkomandot.
 
 
Mina kommentarer:
Det kan inte vara lätt med dessa överenskommelser över "gränsera", men det är i varje fall ett bra försök så jag hoppas att det kommer att hålla. Samtidigt tror jag att förutsättningarna för detta är ganska små.
 
 
Det kanske vore bra om man försökte komma överens vilka sidor som parterna skall stödja, men detta kanske är för svårt för dessa herrar, för det är säkert herrar som bestämmer. <kanske därför som det är så svårt?

Kommentera här: