Vad kan partiledardebatten i TV ge oss tittare?

En partiledardebatt kan väl inte ge titana någonting
 
 
 
Jag kan inte minnas när en partiledardebatt bågonsin har tillfört mej något nytt i politiken.
Jo det skulle möjligen ha varit på den tiden som Bondeförbundets Gunnar Hedlund, Folkpartiets Bertil Ohlin. Socialdemokraternas Tage Erlander och Gunnar Sträng deltog i debatterna.
 
Då kunde dessa debatter åtminstone vara roande och fyllda med en hel del finesser, vilket i i dag uteblir helt och hållet, tyvärr.
 
 
Att hela tiden lyssna på talare som under sina tal bara koncentrerar sig på att få fram det dåliga hos sina opponenter, och detta helt utan finess, är inte speciellt varken lärorikt eller roande.
 
En annan sak som tyvärr gjort dessa debatter mindre trevliga att lyssna till är samgåendet mellan de olika partierna och då tänker jag främst på Alliansen.
 
Det är lite svårt att förstå hur partiledarna tänker när de lägger upp sina inlägg. Det verkar som om huvudsaken är att intill bristningsgränsen försöka finna ut alla de dåliga sidorna hos motståndarna. Presentationen av det egna partiet verkar definitivt komma i andra hand.
 
 
Nu på söndag kommer vi att få veta från såväl Moderaterna Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna hur dåliga förslag deras motståndare har precis som om vi inte skulle ha hört detta tidigare. På samma sätt blir det sannolikt från den andra sidan.
 
Jag har väldigt svårt att tänka mig en annan utveckling av detta mäte mellan partierna.

Kommentera här: