Ibland går det alltför lätt att få uppehållstillstånd

Ibland undrar man om inte Svenskt rättvisa fullkomligt spårat ur 
 
 
 
Runrikerna om  Abu Omar    Mohamed Belkaid
har inte upphört att komma.                                     fick ett lättköpt visa
 
I kvällens "Uppdrag granskning", med programledaren Janne Josefsson, kommer en del av programmet att handla om Mohamed Belkaid som kom till Sverige och gifte sig med en Svenska som han tydligen övergav efter en relativt kort tid, men först sedan han erhållit uppehållatillatåndet som han fick på grund av att han just gift sg med Svenskan.
 
Abu Omar finns ju inte kvar i lvet längre eftersom han blev skjuten i samband med sin terroristverksamhet i Beligien och Frankrike,
 
För en kortare tid sedan kunde vi höra att en ensamkommande invandrarpojke skulle utvisas efter fyra års vistelse i Sverige där han både gått i skola och börjat få ett nytt ordnat liv efter alla bedrövelser tidigare.
Han skall nu utvisas säger Migrationsverketeftersom det bnu nekat honom visaum.
 
 
Anledningen till att jag skriver detta är att jag inte finner någon rim och reson i att Migrationsverket utvisar pojken på grund av att man efter 4 år inte kan ge honom visa.
 
Mohamed Belkaid behövde ju bara gifta sig med en Svensk kvinna för att snabbt få ett visum, men att pokjen vistats här i fyra år och även börjat skolan, det räknas inte.
 
 Nu tycker jag att oavsett om man gifter sig så skall det inte gå så fort att få ett visum. Möjligtvis att han skulle ha fått ett tre-fyraårigt visum, men absolut inte ett ständigt.

Kommentera här: