Svensk polis

Programmet FORUM som i dag innehåller et ytterst angelägen fråga: Polisorganisationen
 
 
 
 
Sällan eller aldrig har jag hört en fråga som diskuterats med en sådan enighet som denna, Alla partierna är helt överens om att polisorganisationen i dag inte alls motsvarar det som varje svensk har rätt att förvänta oss.
 
Den andra mgången i denna debatt börjar med att Anders Ygeman, ansvarig minister, och han vet uppenbarligen precis vad vi har rätt att förvänta oss.
 
Trots detta vetande så är det ju inte alls detta som polisen i dag kan genomföra.
 
Det man kan utläsa av allt detta är att: hela omorgabisationen är ett stort misslyckande.
 
Det är minst sagt märkligt att vi skall behöva lyssna till en debatt som detta.  Varför vågar Sverige inte sätta ner klacken på den ömma punkten: Vår polisschef. Dan Eliasson, han är helt klart inte alls rätt man på rätt plats!
 
Lyssnar man på Dan Eliasson när han talar så  verkar det som om han också vet precis vad som fattas i organisationen. Men det händer ju ingenting!
 
Jag undrar nu hur det kan komma sig att när hela Sveriges riksdag är överens om vad felen är så händer i alla fall ingenting. Dan Eliasson sitter där han sitter och man hör knappast ett ord om att han inte skulle vara rätt man på platsen.
 
Annie Löfs inlägg innehöll i alla fall något som lutade åt att Dan Eliasson inte skött sitt jobb som förväntats, men han sitter där han sitter i alla fall.
 
När skall något positivt hända.
 
 
Roger Hadad, Liberalerna; gjorde ett väldigt bra inlägg, inte med några nya förslag, men han pekade på alla de ömma punkter som ämnet innehåller. Kanske det inlägg som partiet behövde för att komma lite längre upp öve 4%-spärren.

Här sitter en del av dem som alltid tycker och tror

Att tycka och tro det kan vem som helst, men finns det inga som vet
 
 
 
 
 
 Den berömda "soffan" som visas med sitt innehåll så ofta i SVT
 
 
 
Här sitter de som antagligen tror eller i varje fall tycker att de behärskar så gott som allt i politiken
 
Det är väl inte nödvändigt att namnge någon av dem efter alla de år som de suttit där, då dlipper de ju också skämmas för vad de utförr.
 
Tänk om vi i stället hade en anständig samling som visste mer än vad de tror och tycker.
 

Höghastighetståg: Ja eller Nej

Tåg krasch i New  jersey Hoboken stationen - skadade befaras finnas 
 
 
 
 
 
Tåg träffar New Jersey Hoboken station - ca 100 personer skadade. Bild från sociala media
 
 
 
Ett pendeltåg har kraschat in i staden Hobokens järnvägsstation, i staten New Jersey i USA. 
 
Ögonvittnen uppger att skadade har setts.
 
 
 
 
 
Räddningspersonal har anlänt. En lokal radiostation sade att tåget gick igenom stationen och biljettkontrollstationer och in i receptionens område.
 
Hoboken ligger ca 10 km utanför New York. Många använder stationen för resor in till Manhattan.
 
 
Mina kommentarer:
Tänk om det varit ett "höghastighetståg"  stället. Det hade troligen förorsakat kanske över tusen skadade och många hundra dödade. Är dessa varkligen något vi skall ha här på jorden? Jag ställer en rak och befogad fråga.
 
 
Skulle det vara så lyckligt att alla tågolyckor skulle upphöra bara för att man inför dessa tåg?
Ne, det kan väl inte en människa tro på. Det är klart att olyckor kommer att ske lite då och då, fast med helt andra konsekvenser. Är detta verkligen ordentligt genomtänkt?