Skall vi få exploatera hela vårt klot?

Trumps verkställande order tillåter oljeborrning i Arktis, om den inte stoppas
 
 
 
År det månne någon som tidigare sett en president uppvisa en påskriven lag på detta sätt?
 
 
 
Donald Trump har skrivit under en verkställande order som minskar restriktionerna för oljeborrning i Arktis och Atlanten för att "frisläppa Amerikansk energi".

Den Amerikanske presidenten menar att detta skulle skapa "tusentals och åter tusentals" arbeten, trots nedgången på oljemarknaden.
 
Ordern kan tillintetgöra ett förbud från Barack Obama för att skydda vissa delar av Atlanten från utveckling.
Men inrikesminister Ryan Zinke sade att beslutet var bättre än att vara borthållna av andras aktiviteter.
 
Att bli befriad av Obamas beskydd av miljön var en av Trumps vallöften till de som röstade under valkampanjen.
 
När han skrev på ordern, som kallas "Amerikas-Första strategi för Offshore Energi", sade Trump: Vårt lands välsignelse med otroliga naturliga resurser, inklusive stora offshoreolja och naturgasreserver, men regeringen har hållit 94% av dessa områden stängda för utveckling och produktion.
 
"Detta berövar vårt land från tusentals och åter tusentals arbeten och miljarder dollar till landet",
 
 
Mina kommentarer:
Hur kan Obama haft så fel när han undertecknade sina lagar om samma sak?
 
Skall man följa den internationella utvecklingen och förslagen från alla miljöorganisationer så hade Obama alldeles rätt, men ser man bara till pengarna då har ju Trump rätt.
 
Om nu Trumps lag går igenom och det skapas flera tusen nya arbeten, vad händer då om nästa president ersätter lagen med ett förbud?
 
Frågan man  ställs inför nu är om man skall betrakta vår miljö viktigare än pengarna. Ur Trumps synpunkt sä är det naturligtvis pengarna eftersom han är affärsman mer än president.
 
Själv känner jag mig väldigt tveksam till Trumps nya lag och det skulle inte alls förvåna mig om han går på ytterligare ett nederlag.

Kommentera här: