Kina/N Korea

Nord Korea; Kina ber att grannarna skall stoppa missiltesterna
 
 
Wang Yi sade att hans samtal med Nord Koreas utrikesminister var väldigt grundliga
 
 

Kinas utrikesminister har talat om för Nord Koreas motsvarighet att Pyonyang borde avsluta att utföra kärnvapen- och missiltester, timmarna efter de nya sanktionerna som godkänts av Säkerhetsrådet i FN.
 
Wabg Yi sade att han bett Ri Young-ho att lyda resolutionen från FN under söndagens möte på Filipinerna.
Han talade inte om vad Ri hade svarat.
 
Lördagens resolutin som förjuder Nord Korea att exportera och att de skall begränsa investeringar i landet togs enhälligt.
 
Wang sade att sanktionerna var nödvändiga, men de är inte det slutliga målet, och han bad om en dialog.
 
Han sade att han meddelat Nord Korea att bibehålla lugnet, och inte provocera de internationella enheterna med fler tester,
 
Den Kinesiske talesmannen bad också USA och Syd Korea att inte öka spänningarna, genom att säga att situationen hade bått en kritisk punkt, men också ett läge vid vilket samtal kunde återupptas.
 
 
Mina kommentarer;
Det är ju fantastiskt att man nu i alla fall kan börja tala med varandra utan att det kommer en mängd hårda ord. Jag skulle dock kunna tro att det i första hand blir Nord Korea som måste börja förstå att de nått änden på sin väg,
 
Jag är dock inte alls säker på hur Kineserna ser på det hela. Så länge som de inte direkt förlorar på det hela så kanske de i alla fall håller sig resonabla, men jag tror ändå inte att de är helt pålitliga.
 
Räddningen kan vara stt de har en majoritet av världens länder emot sig.
 
Vi har inte fått höra något om Nord Koreas ledare, hur han ställer sig till det hela. Kan det månne vara så att han o något sätt är distancerad?
 
Det är knappast så man kan trå att det är riktigt sannt efter en lång tid av osämja.

Kommentera här: