Presskonferens med ÖB den 28 februari 2017

ÖB håller fanorna högt
 
 
ÖB, Per Micael Bydén
 
 
Inget lätt arbete som ÖB har eftersom han skall förhålla sig till att förutom de rent försvarsmässiga nödvändigheterna så måste han i varje fall på något sätt ha i bakhuvudet de olika partiernas tyckanden. Ett icke avundsvärt arbete på många sätt, men för en ÖB kan det kanske vara en stor stimulans att det ligger till på detta här sättet..
 
Man kan ju anta att nstan oavsett vad han föreslår så kommer naturligtvis, vill jag påstå att:
 
Jan Björklund (L)  kommer att enligt sig själva ha en bättre bild av hur Sverige skall försvaras, naturligtvis.
 
 
 
Dessutom kommer Hans wallmark (M) att också som vanlgt påstå att hans krav och idéer är de nödvändiga och de allra bästa.
 
 
 
Förutom dessa två så har vi ett ytterligare antal riksdagsmän som också har sina egna "troenden"  som de vill ge uttryck för vilket inte gör det hela lättare för ÖB, utan detta bidrar till att göra hans uppgift ännu svårare.
 
Ett bidrag till detta svåra är naturligtvis "tvånget" för varje parti att ge ett uttryck för vad som står i patiböckerna  i de olika frågorna.
 
Egentligen skulle jag vilja säga till alla dessa: Lyssna på vad ÖB säger, men därefter håller ni käften om ni inte har något verkligt revolutionerande att komma med.
 
 
Är det någon som tittat på bilden på ÖB?

Har ni möjligen uppmärksammat att flaggan till höger är Natos flagga. Undrar lite försiktigt varför den flaggan tas upp i sammanhanget. Är detta ett försök till flirt? Ett argument för flaggan hade jag tyckt vara på sin plats, men för övrigt tycker jag det är ok. Varför togs inte EU-laggan med, där är vi ju medlemmar i alla fall?

Kan man inte helle lita på Fox News i USA

Har Sverige fått en ny säkerhetsrådgivare utan att regeringen vet om detta?
 
Nyhetsorganisationen Fox News gick ut med nyheten att Sverige hade en nationell säkerhetsrådgivare i regeringen som heter Nils Bildt.
 
 
 
Han fick chansen att uttala sig i Amerikansk TV i går, men han var mer eller mindre helt okänd från Svensk sida.
 
Nu har företaget Fox gått ut med en dementi om detta.
 
 
Bill Reile Fox News
 
 
 
Frågan är vad det är som fått Fox News att begå ett sådant grovt misstag? är det den rådande "Trump-trenden" i USA som fått dem att slarva med "säkerheten" i företaget så grovt?
 
Frågan är befogad med tanke på vad som pågår från allra högsta nivå i USA med själva presidenten i spetsen?
 
 
Detta kan ju inte på något sätt pågånoch eskalera hur länge som helst, då vattnas ju sanningen ut totalt i vår värld
 

Vilka är det som i Tyskland angriper migranterna?

Tyskland hatar brott: Nästan 10 attacker per dag mot migranter 2016 
 
 
 
Anlagda bränder mot asylsökandes bostäder är vanliga i Tyskland
 
 
 
Nästan 10 attacker per dag gjordes mot migranter i Tyskland varje dag år 2016, uppger inrikesministern.
 
Totalt 560 människor skadades i detta våld, inklusive 43 barn.
 
Tre fjärdedelar av attackerna skedde mot mgranter utanför deras bostäder, medan nästan 1000 attacker skedde mot bostäderna.
 
Förbundskansler Angela Merkels beslut att öppna Tyskland för människor som flyr från konflikter och åtal har delat landet och skapat hatbrotten.
 
Tyskland kämpar med köer av asylsökande och man är orolig för säkerheten som en följd av en serie terroristattacker runt om i Europa.
 
 
Mina kommentarer:
Tyskarna om några borde kanna för de flyende  efter händelser vid andra världskriget. Därför förvånar det mig att det inträffar så många brott mot migranterna där.