Stort i Sverige

Att Kaj Linna frigetts efter sina 13 år i fängelse måste vara som at födas på nytt för honom. Lika glad som han har all anledning att vara lika ledsna borde alla de som var med om att fälla honom vara.
Dessa människor som varit med om att förstöra förtroendet för vårt rättsväsende borde inte komma undan så lätt utan de borde åsamkas något betydligt hårdare.
 
Nu ger ju inte vårt rättssystem möjligheter till detta, vilket kan ha bidragit till att det som hände hände.
 
Jag vet inte vad man skulle åsamka dess människor för något men det borde i vårt rättssystem kunna gå att få fram något riktigt kännbart som skulle kunna bidra till ett återupprätta förtroende för vårt system igem.
 
 
Nästa stora händelse, för mej, är att en politiker äntligen vågat öppna munnen när det gäller kritik mot Anna Kindberg Batra, moderaternas ledare.
 
Redan för flera år sedan, innan hon var påtänkt som partiledare, när hon gjorde sitt uttalande om att "lantisarna inte var så speciellt smarta", då borde hon blivit avpolleterad som en påtänkt moderatledare.
 
Att hon tog sig ända upp till partitoppen var för mej en stor överraskning och jag tog det som ett bevis på hur tunt det såg ut med återväxten i partiet.
För min del kunde jag över huvud taget inte se en enda person som skulle kunna leda partiet mot en framgång.
 
När hon sedan "bjöd in" SD på ett sätt som man inte knnat tänka sig, då var måttet rågat för länge sedan för mig.
 
Hur partiet skall krångla sig ur denna situation och få tid att arbeta sig uppåt igen i "god tid" före nästa val det låter sig nog inte göra skulle jag tro.
 
Vad kan vi då se fram emot i politiken? Ja, inte blir jag gladare för att allt detta bäddar för Jan Björklund vilken jag absolut inte har  något förtroende för. Det är en politiker som "raljerar"alldeles för mycket för min smak. Dessuto gjorde han, enligt mig, inte alls bra ifrån sig som skolminister.
 
 
Jag ser med spänning fram emot en fortsättning.

Trump, vet du vad du gör?

Trump övertygad om att avsluta klimatöverenskommelsen 
 
 
 
Parisavtalet är avsett för att reducera utsläppen av kol
 
 
President Trump, USA, är övertygad om att han skall avsluta Parisavtalet som skall reducera koldioxidutsläppen, rapporterar Amerikanska media.
 

Avtalet från 2015 var första gången som de flesta länderna kom överens om att minska utsläppen och detta var godkänt av 195 länder utav totalt 197. Syrien och Nicaragua var de enda utomstående.
 
Överenskommelsen 2015 var första gången som förenade deflesta länderna i världen i denna typ av överenskommelse.
 
Trump sade att han kommer att meddela sitt beslut inom de kommande dagarna.
 
 
Paris firade när klimatavtalet godkändes i Frankrike i november
 
 
 
Mina kommentarer:
Förlåt Donald, men hur skall vi vanliga medborgare kunna anse att duär riktigt normalt funtad om du nu skulle basluta att USA går ur Parisavtalet?
 
Med tanke på dina tidigare fadäser så kan utslaget bli precis hur som helst.
 
Är det inte dags att världens ledare nu talar om för Trump att han inte kan uppföra sig hur som helst om han skall tillhöra den övre eliten av ledare i världen.
 
Vi har ju stora ledare som Merkel, Putin, Xi Jinping och de andra som verkligen skulle kunna tala om för Trump hur han borde uppföra sig för världens bästa.
 
 
Det skulle inte alls förvåna mig om detta bara var ett spel från hans sida, et spel med syftet att göra honom betydelsefull i andras ögon.

Trump isolerad

FN chefeb Guterres säger att klimatavtalet är viktigt 
 
 
Parisavtalet syftar till att hålla den globala temhöjningen unde 2 grader C.
 
 
 Generalsekreteraren i FN, Antonio Guterres, har sagt att det är "absolut nödvändigt" att världens länder kämpar för att hålla klimathotet nere.
 
När han talade i New York sade Guterres att om något land tvivlade på behvet klimatavtalet från 2015 så måste de övriga länderna ståfast vid detta avtal.
 
 
Han talade efter att presidenten i USA, Donald Trump vägrat att förena sig med de övriga ledarna i G7 gruppen att stödja Parisavtalet.
He was speaking after US President Donald Trump refused to join other leaders of the G7 group of rich nations in reaffirming support for the accord.
He is due to decide the US stance soon.
 
Guterres gjorde sitt första uttalande om klimatet sedan han blev chef för FN för fem månader sedan.
 
 
"Om någon regering tvivlar på den globala viljan och behovet för detta avtal, då är detta ett skäl för alla de andra att förena sig ännu starkare och hålla kursen" sade han till åhörarna på New Yorkk universitetet.
 
"Budskapet är enkelt:  det viktiga tåget har lämnat stationen. Gå ombord eller bli lämnad ensam."
Han tillade: "Världen är i en enda röra, det är absolut nödvändigt godtar Paris avtalet."
 
Generalsekreteraren i FN, Antonio Guterres sade att klimatförändringarna var obestridliga 
 
 
 
President Trump fann sig själv isolerad när det gäller klimatförändringar under G7 nötet
 
 
Parisavtalet är världens första omfattande avtal om klimatet med målet att hålla nere temperaturökningen under 2 grader C.
 
För att genomföra detta måste länderna minska utsläppet av kol.
 
Förra veckan lämnade president Trump G7 mötet på Sisilien utan att godkänna avtalet vilket var olikt vad de andra sex ledarna gjorde vilket isolerade Tump.
 
 
Mina kommentarer:
När det som i detta fall gäller Trump kan jag bara säga: Vänta några dagar så kanske han har ändrat sim."