Självmordsbombningen i Manchester

Attacken i Manchester: Hotnivån i Storbritanien ökas till den högsta 
 
  
Tusentals deltog i  en vaka över de dödade i Manchester
 
  
Terrorhotet har ökats till högsta nivå i Storbritanien vilket innebär att nya attacker elemineras, sade premiärminister Theresa May.

Ändringen kom sedan undersökarna inte kunde avgöra huruvida den misstänkte Manchesterbombaren Salman Abedi agerat ensam, sade prekiärministern.
 
Militär personal kommer nu att användas för att skydda nyckelområden.
 
Tjugotvå människor dödades och 59 skadades då självmordsbombaren attackerade Manchester Arena på måndagskvällen.
 
 Åttaåriga Saffie Roussos och Georgina Callander är ibland de dödade
 
  
De skadade som inkluderar 12 barn i åldern under 16, behandlas på åtta sjukhus runt om i Manchester.
 
Åtskilliga människor saknas fortfarande, inklusive Eidh Mc Leod, 14, från Barra i de yttre Hybriderna, 15 åriga Olivia Cambell, Chloe Rutherford, 17, och Liam Curry, 19.
 
Eilidh´s friend, Laura Mcintyre, 15 var också rapporterad som saknad - bleb senare identifierad som en av de svårt skadade på ett sjukhus i Manchester.
 
Tusentals männislkor kom ut för att vaka i Manchester och för att hålla en tyst minut för att minnas de som dödats.
 
Inrikesminister Amber Rudd, labours ledare Jeremy Corbyn och talesmannen John Bercow atos på scenen vid sidan om Manchesters borgmästare Andy Burnham och Manchesters poischef Ian Hopkins.
 
Vakor har hållits runt om, inklusive i Birmingham, där evenemanget stördes efter att en man med en stor kniv samt ett basebollträ var tagen i närheten.
 
 
Mina kommentarer:
Det är helt omöjligt att förstå varför en händelse som denna över huvud taget kan inträffa. Det är väl snarast ett bevis på att det går omkring människor i våra samhällen vilka borde tas om hand och hjälpas i stället för att gå lösa.

Kommentera här: