Är Akilov ensam skyldig?

Uppdrag granskning - rättegången
 
 
Janne Andersson, Uppdrag granskning
 
 
Hur många gånger har inte Janne Andersson lärt oss se verkligheten med andra ögon än de som presenteras för oss i media?
 
Händelserna på Drottnnggatan förra året har diskuterats vitt och brett i media samtidigt som poliser i olika pssitioner fått föra fram sin mening om samma h'ndelser.
 
Jag tror inte någon av dessa psitioner har yttrat en enda positivt ord omm Akilov och de fruktansvärda händelserna på Drottninggatan. När man lyssnat på allt detta som myndigheter och polisen sagt så blir det automatiskt så att man ger ytterligare ett tramp på Akilov för att verkligen trampa ner honom i gyttjan om man får säga så.
 
 
Efter Janne Josefssons program har jag dock fått en annorlunda syn på det hela och näst intill kan jag inte undvika att tycka att den verkliga orsaken och den verklgt skyldige hittar man någon annan stans.
 
Efter att Akilov nekats uppehållstillstånd har han trampats ner längre och längre i vårt Svenska samhälle och han har insett att hans möjligheter att kunna försörja sina fyra barn totalt försvunnit så nu gällde det bara att klara den egna livhanken.
 
Han fortsatte att bo på sin gamla adress med sitt gamla kända telefonnummer så för vem som helst att nå honom var absolut ingen omöjlighet, utom för polisen uppenbarligen.
 
Akilovs umgänge blev sämre och sämre och hans enda möjlighet att få arbeta var med hjälp av de tveksamma umgänge han nu hade.
 
Jag kan absolut inte ge något försvar till vad han gjorde på Drottninggatan, men jag vill med bestämdhet påstå att hela det Svemska samhället är en presis lika stor bov i dramat, minst.
 
Hade det Svenska samhället fungerat som det borde skulle med största säkerhet det som inträffade aldig inträffat, men hur mycket av detta har förhandlingarna i rättegången handlat om?
 
Jag säger både usxh och fy till alla som borde varit med från början för att göra livet uthärdligt för denna man som flytt till vår land av en helt annan anledning än att köra ihjäl människor med lastbil.
 
 
 

Kommentera här: