Skandalen i Svenska Akademin

Vad skall Sverige göra för att återställa förtroendet?
 
De händelser vi fått vaia med om  i den Svenska Akademin var något som jag själv absolt ine trodde skulle kunna inträffa.
Bara nakmnet "Svenska Akademin", tanken på hur den startades och hur länge den stått för uttagandet av Nobelpristagaren i Litteratur samt sist men inte minst att vår Svenska konun är dess högste beskyddare, detta borde garantera att det som nu inräffatt inte skulle kunna inträffa.
 
Ett antal ledamäter har av olika anledningar redan avgått och nu undrar jag varför resterande medlemmar inte också begärt sitt avsked.
Av de rapporter jag läst finns de ju ett fllertal av de jkvarvarande som också definitivt borde avgå. Synd bara att de själva inte förstår detta.
Kan det vara deras ålder som medverkar till deta?
 
Akademins högste beskyddare är Konungen och det är tyvärr ganska obegripligt hur han kan sitta kvar på den posten. Det verkar som om han inte varit tillräckligt insatt i hur Akademin arbetar så jag undrar hur han kan få sitta kvar.
 
Om det trots allt måste vara en höghet från Kungahuset som är högsta beskyddare, sätt då dit vår kronprinsessa, hon verkar ju hänga med vad som sker runt henne på ett bärre sätt, förhoppningsvis.
 

Kommentera här: