EU

Brexit: EU säger nrj till Theresa May beträffande omförhandlingar 
 
 
 
 
 
 
EU-ledarna har sagt att Brexitöverenskommelsen inte tillåter förhandlingar efter önakwmål från Theresa May.
 
Hon vill ha laglig försäkran..
 
May reste till Bryssel för att meddela en speciell plan tll EU-ledarna vid torsdagens möte, men BBCs politiske redaktör Laura Kuesenberg sade att det tyccks som om mötet inte gick s¨bra och EU-ledarna tvivlar på hennes politiska styrka.
 
 

Kan det vara dags att ge upp striden nu Björklund

Skräcksiffra för L – KD når ny rekordnivå
 
 
 
Jan Björklund L 
 
 
 
Liberalerna tangerar sin sämsta mätning med 3,3 procent.
Samtidigt når Kristdemokraterna en ny rekordnivå, visar en ny opinonsundersökning från Aftonbladet/Inizio.

– Höstens turbulens har drabbat Liberalerna och Jan Björklund väldigt hårt, säger Inizios opinionschef Karin Nelsson.
Liberalerna fortsätter att gå kräftgång i opinionen. Sedan valet har partiet tappat 2,2 procentenheter och man tangerar nu sin lägsta notering i en Inizio-undersökning med 3,3 procent.

Kristdemokraterna når rekordhöga 7,7 procent medan Moderaterna tappar något till 18,5. Sverigedemokraterna befäster positionen som landets näst största parti.

– Liberalerna brukar vara det parti som har minst lojala väljare. Vi såg ju direkt efter valet att L-väljare började röra på sig, säger Karin Nelsson, opinionschef på Inizio.
”Lööf i förarsätet”

Rörelserna har huvudsakligen skett inom Alliansen och i första hand har L-väljare valt att gå till Moderaterna.
– Men det finns också ett tapp till Annie Lööf – hon fick ett sonderingsuppdrag och har mer tydligt haft ledartröjan i förhandlingarna gentemot Löfven. Det uppfattas nog mer som att hon suttit i förarsätet och att Liberalerna har följt efter. Det här har drabbat Liberalerna och Jan Björklund väldigt hårt, säger Karin Nelsson.

Kristdemokraterna får en ny rekordnotering för andra mätningen i rad och är nu med 7,7 procent större än Vänsterpartiet. Efter den förra mätningen i november menade partiledaren Ebba Busch Thor att partiet belönas för att man inte ryggar tillbaka i en svår parlamentarisk situation.
– Det ser det ut som att det är uppenbart att vi belönas för att vi vill få igenom vår politik och att vi vill få igenom Alliansens politik. Vi ryggar inte från det vi tror vore genuint bäst för Sverige, trots att det är ett svårt parlamentariskt läge, sa Ebba Busch Thor då.

”Det är remarkabelt”

Enligt Karin Nelsson på Inizio så brukar KD normalt sett tappa i opinionen efter ett val, då moderater som stödröstat strömmar från partiet. Men den trenden är bruten.
– Det är remarkabelt, men det hänger ihop med förtroendet för partiledarna. Ebba Busch Thor har haft en formidabel utveckling efter Almedalen, då hennes förtroendesiffror började öka. Mycket av KD:s framgång hänger ihop med Ebba Busch Thor och hennes sätt att gå genom rutan, säger Karin Nelsson.

Vad är EU

Håller EU vad spm utlovas?
 
 
Eoropa Unionen, ja detta låter i alla fall som om set skulle kunna vara stater som på något ätt skulle kunna ha en gemensamhet och på så sätt vara förenade.
 
Om meningen var att det skulle vara så, hur kan det då komma sig att vi har dessa avskyvärda komplikationer mellan så många av medlemsstaterna?
 
Min mening är att om EU inte omedelbart kan döpa om EU till ett namn som visar exakt vad EU skall stå för och inte bara ange några önskempl.
 
Kanske också dags att byta ut en stor del av  EU--folket i Bryssel så vi kan  få en mer noggran information om vad saker och ting handlar om.

Liknande inlägg