Får vi någon ny Regering?

Liberalerna kallar till partiråd – efter samtal med S och M
 
Liberalerna har kallat till partiråd den 13 januari för att då ta ställning i regeringsfrågan.

Dagen efter skall talmannen träffa samtliga partiledare och sedan presentera sitt förslag till statsminister.
– Det har förts diskussioner med Socialdemokraterna och Moderaterna under julveckan, säger Eric Aronson, pressekreterare för Liberalerna.
 
Efter valet den 9 september var Liberalerna ett av partierna som röstade bort Stefan Löfven (S) som statsminister.
Därefter har L sagt nej till både Ulf Kristersson (M) och Löfven i de två statsministeromröstningar som hållits i riksdagen.

Talmannen Andreas Norlén har aviserat en tredje statsministeromröstning den 16 januari. Två dagar tidigare, den 14 januari, ska han träffa samtliga partiledare för att därefter kunna presentera sitt förslag till statsminister.

Nu rapporterar SR Ekot att Liberalerna har kallat till partiråd den 13 januari för att då behandla partiets ställningstagande i regeringsfrågan.

Måste förankra

Pressekreterare Eric Aronson bekräftar Ekots uppgifter för Aftonbladet och säger att beslutet om att kalla in partirådet togs under de senaste dagarna.

– För att kunna ta nästa steg måste vi förankra det inom partiet, säger han till Aftonbladet.
Från Liberalernas håll har det den senaste tiden varit tyst kring regeringsförhandlingarna. Diskussioner pågår dock i kulisserna.
 
– Det har förts diskussioner med Socialdemokraterna och Moderaterna under julveckan, säger Eric Aronson.

Väljarna straffar Björklund

Aftonbladet har tidigare rapporterat om splittringen inom Liberalerna och att flera länsförbund kräver att partiet ska släppa fram Ulf Kristersson som statsminister. Samtidigt tappar partiet stöd i opinionen.
I årets sista väljarbarometer från Aftonbladet/Inizio uppger 3,2 procent att de skulle rösta på partiet om det var val i dag – alltså klart under riksdagens fyraprocentsspärr.
 
 
Mina kommentarer:
Jag skulle tro avv det Svenska folket tycker att det är på tiden att partierna och partiledarna verkligen tar på sig ansvaret pch kommer överens om hur man vill hadet i fortsättningen.
 
För mig verkar det som om det viktigaste för partierna är att komma så nära partiledarposten som möjligt. 
En annan "viktig" sak är uppenbarligen  att inte släppa fram varken SD eller V.
 
Skall man hålla på så här fins det väl snart inga partier kvar att hoppas på.
 

Kommentera här: