Klarar rikspolischefen av sitt jobb?

Hjälper det med att förse polisen med mer pengar?
 
 
Dan Eliasson, rikspolischef 
 
 
Rikspolischefen har under lång tid fått stark kritik för att vi som innevånare trots allt tal om förstärknin av polisen inte kan se någon sådan förbättring.
 
I går fick han ytterligare kritik för att situationen i Malmö inte har förbättrats. Det han fick stor kritik för var att antalet dödsskjutningar inte har minskat utan i stället ökat ganska drastiskt.
 
Dessutom ser befolkningen inga poliser ute i de områden där man har stora problem.
 
I dagens Morgonstudio TV1 försöker Dan Eliasson att i vackra ordalag ge oss en försäkran om att situationen kommer att förbättras.
Det låter ju kanske bra, men frågan är om han är trovärdig i sitt uttalande.
 
Nej, man kan inte komma med ett påstående som detta när han säger att polisen har fått förstärkt budget samt att man ökar intagningen till polisskolan.
 
Att staten tilldelar polisen mer pengar är ju inget som avhjälper problemen man har i dag, Dessutom så har ju intagningen till polisskolan minskat eftersom antalet sökande har minskat och det ger ju ingen förbättring av polisens insatsmöjligheter.
 
De poliser som tas in på polisskolan nu är ju inte färdiga poliser förrän om tre år så man frågar sig om Eliasson verkligen helt saknar förmåga att på mycket kortare sikt påverka situationen på ett positivt sätt.
 
Han tillträdde som rikspolischef den 1 januari 2015 och har altså varit chef i tre år.
 
Man kan undra varför han inte var såpass påläst redan när han tillträdde att han omgående kunde åtgärda prpblemet med för få poliser i utbildning.
Vi har ju haft för få poliser mycket längre än tre år så det är väl snarare rent skamligt att han inte redan från start hade en färdig plan att omedelbart sätta i verket för att vi snarast möjligt skulle få förstärkning inom polisen.
 
Nu har det gått tre år och det har fortfarande inte hänt något positivt.´, vilket medför att man undrar hur lång tid han behöver för ett så pass enkelt beslut?
 
Jag har den uppfattningen att Dan Eliassons arbete är så ytterst viktigt för Sverige som nation att man helt klart måste kräva avsevärt mer av honom an vad han hittills har presterat.
Därför måste jag säga att han verkigen borde avgå innan det är alldeles för sent.
 
 

Kommentera här: