Det saknas länder inom G8 (G7)

 
 
 
 
Medlemmarna i dag: 
Frankrike
 Italien
 Japan
 Kanada
 Storbritannien
Tyskland
USA
Europeiska unionen
 
Detta är naturligtvis väldigt viktiga länder när det gäller internationella överenskommelser, men det är mycket svårt att kunna bortse ifrån att två mycket stora länder saknas.
 
För det första Ryssland som petats bort på grund av sitt uppförande på Krim samt vad de ställt till med i Ukraina, enligt västländerna. Man har ju redan straffat dem genom att införa sanktioner mot dem för detta.
 
Så har vi också det stora landet Indien som är på god väg att efter många år etablera sig i den industriella världstoppen.
 
Nu är frågan hur synen på G-länderna kan förändras när man kasta ut ettjötestor industriland och inte låter ett kommande fär komma med.
 
Som jag ser det hela så kan man inte utan vidare ställa två så stora industriländer utanför och fortfarande kunna behålla sitt anseende.
 
Hur EU tog sig in i sammanhanget har jag ingen aning om. Det jag tycker är märligt är att en del av EU-länderna redan är medlemmar.
 
Jag kan väl bara konstatera att det finns en del i denna samling vilka egentligen inte har där att göra.
 
En annan sak som slår mej: Varför är det så fantastiskt mycke "gubbar" med där, så man kan lätt säga att det inte bara saknas damer?
 

Kommentera här: