Tyskland och migrationskrisen

Tysklands migrantintag hotar Merkels koalition 
 
 
 
Horst Seehofer (l) motverkar ansler Merkels liberala stndpunkt om migration
 
 
 
En stor spricka har öppnats mellan Tysklands kansler Angela Merkel och hennes inrikesminister över migrantpolitiken, som hotar hennes koalitionsregering.
 
Ministern, Horst Seehofer i den "Christian Social Union (CSU). vill att polisen skall kunna kasta ut migranter utan papper redan vid gränsen.
 
Merkel har samtalat med Cristian Democrst (CDU).
Hon vill ha en ny uppgörelse om migrationen. Hon var vitt kritiserad för att låta en miljon komma in 2015. 
 
Passau i Bavarien låg i frontlinjen när det gäller migrationen 2015
 
 
Är migrantkrisen i Tyskland över?
ISU har ett val framför sig i Bavarien i oktober, och högeraltaernativet, AfD, utgör ett stort hot, med sin anti-imigrationsretorik.
 
Sedan 2015-2016 krisen har antalet papperslösa migranter som kommit till EU fallit mycket, mycket tack vare avtalet mellan EU och Turkiet och nya gränsbevakbinga i Balkan.
 
 
Mina komentarer:
Migrantpolitiken är uppenbarligen något som upprör mer eller mindre hela europa på ena eller andra sättet.
 
Att inte EU kan komma fram till en gemansam migrationspokitik tycker jag är väldigt bedrövligt. Europa har ju en lång och svår erfarenhet av sådant, så jag tycker alla dessa EU-länder borde ha en större förståelse mör migranternas problem och hur man skall kunna underlätta deras framtid.
 
Hur kan vi inom EU se på detta för människor oerhörda problem med öpppna ögon?
 
Kan inte annat än se ner på dem som inte har tillräckligt med solidaritet och tillräckligt med idéer för att komma överens och lösa detta problem.
 
 
 

Kommentera här: