"Arrangörsmiss" kostade Thresa Stadlober medalj

Är det "30 km" eller är det "30 km skidorientering"

 
 
 
Theresa Stadlober
 
 
I damernas 30 km lopp ledde Björgen från Meldoniumgänget från start till mål.
 
Tvåa låg Tyskan Theresa Stadlober, men det inträffade en oväntad sak. På en plats där skidspåren delade på sig tog hon ett spår som inte hörde till hennes lopp så efter att ha vänt och sedan kommit in på rätt spår igen hade hon förlorat sin andra plats och kommit ner på femte plats, en bra bit efter.
 
Den som fick skulden för det inträffade var Theresa. Detta var alla överens om, även de som refererade i TV på den Svenska kanalen. De var överens om att varje åkare själv skulle hålla reda på vilket av spåren de skulle bälja.
 
Min egen enkla uppfattning är att åkarna inte skall behöva hålla reda vilket spår de skall åka. Det är ju i alla fall ett 30 km lopp och det är inte skidorientering.
 
Jag kan inte se annat än att det är arrangörerna som måste stå för att meddela vilket av spåren åkarna skall ta när det finns fler spår att välja på.
 
Det måste väl vara nog för de tävlande att prestera ett så bra lopp som möjligt och inte behöva hålla reda på viket spå de skall välja nör det finns fler valmöjligheter på de olika varven de åker.
 
Har en stark farhåga för att jag är tämligen ensam om min uppfattning, men kan omöjligen tycka att de andra har rätt.
 
 

Kommentera här: