"metoo" urartar inom curlingen

Hasselborg ryter ifrån: ”Klart jag blir irriterad”
 
 
 
 
Lag Hasselborg fortsätter rada upp segrar i curling-VM.

Samtidigt är Anna Hasselborg trött på att bli bedömd för annat än vad hon uträttar på banan.
– Jag vill inte att barn ska växa upp och få kommentarer om sitt utseende, säger hon till magasinet EyeOpener.

Lag Hasselborg fortsätter att visa storform efter OS-guldet i Sydkorea.
Mästarinnorna jagar just nu nya framgångar i curling-VM i Kanada och tog i natt sin femte raka seger efter 9–7 i OS-finalreprisen mot Sydkorea.

"Vi möts så många gånger så för mig var det mer ett möte med Team Kim än en repris på OS-finalen", sa Hasselborg till turneringens hemsida.
”Inget jag bryr mig om”

Samtidigt skuggas framgångarna av en annan diskussion.

I en intervju med EyeOpener, det internationella curlingförbundets officiella magasin, berättar Anna Hasselborg att hon är trött på att hon och andra kvinnliga curlare blir bedömda för annat än vad de uträttar på banan.

– Självklart vill jag att folk ska uppmärksamma min talang och mina sportsliga framgångar, inte mitt utseende, för det är inget jag bryr mig om och inget som är viktigt. Det är vad jag gör på isen och hur jag är som person som är viktigt, så det är klart att jag blir irriterad, säger hon till tidningen.

Hon syftar bland annat på en nyligen upplagd youtube-video med titeln ”Anna Hasselborg, det svenska lagets vackra skipper”, men menar samtidigt att problemet är större än så.

”Det stör mig”

– Det stör mig också när en speaker säger: "Och här är alla vackra damlag". Det är inte därför vi är där. Vi är där för att spela curling, som idrottare.

Anna Hasselborg tycker det är viktigt att lyfta frågan kring utseendefixering generellt.
– Det är viktigt för oss att stå för vad vi tycker och att vi säger ifrån. Jag vill verkligen inte att barn ska växa upp och få kommentarer om sitt utseende, för jag vill att de ska uppskattas som människor och för sina sportsliga framgångar, säger hon.
 
 
Mina kommentarer.
Nu får nog du Hasselborg ta och sansa dej en aning. Är detta efterverkningarna av "metoo" så kan jag bara beklaga att den över huvud taget blev till. Att den också skulle ge upphov till att man inte ens för skriva om man tycker att en kvinna är snygg, då vet jag inte vilken värld vi lever i, så ta och sansa dig en smula nu hasselborg medan tid är.

Kommentera här: