SVT, det räcker inte med att bara kunna prata

Mycket nyhete inom SVT, men varför gör man inget färdigt?
 
Hanna Stjärne, chef SVT
 
 
Som trägen tittare även på SVT skulle jag vilja säga att jag också drabbas av alla de nya sakerna son införs undan för undan.
Jag kommer ihåg när de "Regionala " nyheterna infördes.
 
Dessa nyheter startades efter att de nationekka nyheterna skulle ha avslutats, men så blev det nästan aldrig utan de nationella nyheterna klipptes av innan programmet var slut och de regionala kom bara in i bilden.
 
Jag ringde till SVt och påtalade detta och fick veta att de var medvetna om detta och fick något slags ursäkt.
 
Det hela måste bero på att det inte sitter en programledare där längre som håller ordning på slut och börjag på programmen, utan växlingen sker enbart på en viss tidpunkt och programledarna på SVT orkar helt enkelt inte med detta system så därför får vi keva med att programmen klipps innan de är riktigt avslutade.
 
SVT kanske behöver en anställd mindre genom att göra så, det är den enda förklaringen jag har.
 
Likaså har man ofta, väldgt ofta, problem med ljudupptagningarna, speciellt när man har paneler med många talare, då blir det ofta mer eller mindre kaos. Inget ljud eller dåligt ljud från vissa talare.
 
I nygetssändningarna förekommer ofta att man har en talare på någon annan plats och då görs bild och ljdupptagningarna med hjälp av mobiltelefon och då blir det en avsevrd försämring av både bild ooch ljudkvaliteten.
 
Varför måste vi nöja oss med sådana saer? Skall det vara detta som vi betalar de förhöjda avgifterna för?
 
SV-chefen Hanna Stjärne har verkligen en stor uppgift, men det ser inte ut som om hon är kapabel till att komma till rätta med allt som skulle behövas.
 
Om hon inte drastigt förbättrar sig kan jag bara hoppas att vi får en kunnigare chef på denna post snarast möjligt.

Kommentera här: