Huddinge, stor brand

Brand i radhuslänga – stort pådrag
 
 
 
 
 

5 av 18 radhus i längan är drabbade av eld och rök efter den kraftiga branden i Huddinge – flera timmar efter larmet ligger spridningsrisken kvar.

En brandman som fördes till sjukhus har nu återvänt till det eldhärjade området för att jobba vidare.

– Branden är dessvärre ännu inte under kontroll, säger Cecilia Lundfeldt, kommunikatör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

 

Larmet om branden kom in vid 12.18.

– Det är tre radhus som det brinner allvarligt i och tre som det ryker ur, två till vänster och ett till höger, säger ett vittne på plats vid 14-tiden.

Räddningstjänsten är på plats med minst 20 enheter från flera stationer, uppger Christian Ferm, insatsledare vid Södertörns brandförsvarsförbund.

– Vi har jättemycket resurser på plats. Det är en kraftig rökspridning. Branden startade på en balkong och har sedan spridit sig, säger Ferm vid 13.50.

Nästan tre timmar efter larmet var insatsen fortfarande pågående.

– Fem radhus av arton är drabbade i den här längan. En brandman har andats in rök och förts till sjukhus för kontroll, säger Christian Ferm, insatsledare.

Förutom brandmannen har även en privatperson förts till sjukhus under dagen. Vid 16.15 meddelade räddningstjänsten att branden fortfarande inte var under kontroll.

 

– Vårt fokus är fortfarande att få branden under kontroll och släcka den. Det finns ingen prognos för hur lång tid det kan ta, säger Cecilia Lundfeldt, kommunikatör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Hon uppgav även att brandmannen som hade andats in lite rök fått lämna sjukhuset.

– Brandmannen är nu tillbaka på platsen och arbetar. Bedömningen var att det inte fanns någon fara att fortsätta, säger Lundfeldt.

Räddningstjänsten hade ingen information om tillståndet för privatpersonen som fördes till sjukhus.

Utöver räddningstjänsten ryckte polis och ambulans ut till platsen.

 

Kommentera här: