Storm i Grekland

Stormen Zorba på väg mot Grekland – fara för människors liv
 
 
 
 
Grekiska medborgare varnas för den ovanliga cyklonliknande storm som rör sig mot landet.
Det finns risk för människors liv i stormen som väntas föra med sig massiva ösregn och vågor på uppemot tolv meter.
 
Grekiska skolor har stängts, flyg- och färjtrafik ställts in och allmänheten har varnats för den kraftiga storm som rör sig över Medelhavet och väntas slå till med full kraft mot Grekland och Turkiet under helgen.

Stormen som fått namnet Zorba är en så kallad ”medicane”, en ovanlig och våldsam storm, som på många sätt liknar en tropisk cyklon. Medicaner slår vanligtvis till 1–2 gånger om året i medelhavstrakten på hösten när vattnet fortfarande är varmt. Stormen rör sig framåt i cirkelliknande rörelser och har till och med ett stormöga – en mittpunkt där vinden står någorlunda still rapporterar CNN.

Risk för människors liv

Zorba har redan orsakat översvämningar i Tunisien och Libyen de senaste dagarna och rör sig nu mot Grekland och Turkiet.

Cyklonen beräknas komma upp i en vindstyrka på 28 meter per sekund. Zorba räknas slå som hårdast mot ön Kreta och Greklands sydligare öar. Enligt Washington Post finns det risk att folk kommer att dö i stormen.

Vågor på uppemot tolv meter väntas mellan öarna Peloponnese and Kreta och uppemot 150 millimeter regn räknas komma i området.

Oron är också stor för de tusentals flyktingar som befinner sig i trånga flyktingläger på ön Lesbos, där stormen också beräknas slå till hårt, skriver CNN.

Reslov,SD, tycks försöka lura Sverige

Hotellen: SD-toppen bodde med andra personer
 
 
 
 
 

Riksdagsledamoten Patrick Reslow bor i dyra sviter för upp till 4 000 kronor per natt, familjerum och flerbäddslägenheter i samband med sina tjänsteresor.
Sex olika hotell och uthyrare som Aftonbladet har fått ut uppgifter från uppger att SD-toppen haft med sig andra personer.

– Jag påstår inte att någon ljuger, jag säger bara att jag har bott där själv, säger Reslow.
Aftonbladet har granskat samtliga ledamöters reseräkningar från 2014.
Riksdagsledamoten Patrick Reslow, 48, en av de ledamöter som i störst utsträckning bokar hotellrum själv och lämnar in sina hotellkvitton för att få ersättning från riksdagen.

På kvittona framgår det ytterst sällan hur många som har bott i rummet och Reslow begär – och får – därför ersättning för hela beloppet.
 
 
Mina kommentarer:
Hur fungerar den organisation som våra politiker har runt sig i riksdagen?
 
Organisationen, om det över huvud taget funns någon, ser i varje fall inte ut att fungera som den borde när en riksdagsledamot kan leva på vår bekostnad på detta sätt.

Skillnaden mellan himmel och helvete

Hur skall Ebba Buch ta si ur denna "dödsfälla"
 
 
Att Ebba Buch Thor slutligen vågade ta bladet från munnen och öppet erkänna sitt och partiets samröre med Sverigedemokraterna, detta enda parti i Sverige med Nazistsympatier.
 
Hade någon frågat mig för ett par veckor sedan om denna sympati skulle vara möjlig hade jag utan att tveka en sekund sagt ett absolut nej.
 
I dag när man sitter med besvikelsen i knät känner jag mig verkligen mycket sorgsen. Jag kan bara inte förstå hur en Svensk partiledare kan ha sjunkit till en så låg nivå som denna förtjusande trevliga partiledare, men jag hör väl till dem som låtit mig luras av denna förtjusande och vältaliga kvinna.
 
Om det är så att partiet inte känner för Ebbaas vridning av partiets sympatier hoppas jag verkligen att hon så snabbt som möjligt begär sitt avsked, hon kan ju omöjligen efter detta snadsteg återkomma i partiet.