En ny regering med många nya "arbetare"

Hur löser medarbetarba sina uppgifter?
 
 
I en regering, vilken regering som helst, finns det alltid nya frågor som skall lösas och "spm vanligt" kommer alltid  partierna om inte ingår i regeringen med diverse argument om att regeringens lösning inte är så vidare bra, utan om man beslutat enligt våra premissaer skulle det resultera i en mycket bättre lösning.
 
Det finns naturligtvis alltid undabtag, men nog passar väldigt ofta motståndarna på att komma med kritik mot andra partiers förslag.
 
Det här kan ju inte vara annat än ett stort problem!
 
När man sitter som jag helt utanför riksdag och regering så undrar jag varför vi inte omarbetar bestämmelserna om hur landet skall styras?
 
Jag kan inte komma fram till något annat än att motståndarpartirrna bprde få vara deltagare i alla beslut,, då skulle  om allt fungerar som det skallf, lösningarna på de olika frågorna få en helt annan karaktär.
Då skulle ju regeringen bara kunna kritiseras när man inte "köper" ett förslag från  motståndarna, samtidigt skulle båda parter få tillfälle att diskutera respektive förslag.
 
Om partierna inte är overens så skulle man i varje fall kunna diskuterra respektive förslag och förhoppningsvis till slt komma överens om vad som är det bästa för landet Sverige.
 
Svårigheten skulle möjligen vara att avgöra vilket av förslagen som är det allra bästa för landet.
 
Observera här gäller inte den lösnin som är bäst för ett parti utan här är det Sverige som gäller till 100%.
 
 
Jg kan tänka mig att de skulle ta en tid innan man vant sig vid det nya arbetssättet, men med en klarsynt talman skulle dog detta hinder snart lösas.

Kommentera här: