Kan vi skylla på bara otur i skiddkyttet

Skidskyttet var en storhet i svensk idrott under många år. Magdalena Forsberg vann världskuppen i skidskytte 1997, då tränad av Wolfgang Pichler.
Då började en av våra storhetstider i skidskytte. Hon vann världskuppen 6 år i rad och var den stora stjärnan inom skidskyttet.
Efter Magdalena kom Anna Carin Olofsson in på banan. Hon tog OS-guld 2006 vilket sedan följdes av många höga placeringar i stora tävlingar.
Tränare under mnga år: Wolfgang Pichler.
 
 
Under dessa år hade vi ett ganska bra herrlag i skidskytte. Det kunde inte mäta sig med damerna, men gjorde många fina framträdanden.
Tränare: Wolfgang Pichler.
 
Helt plötsligt bestämde sig herrarna för att de själva skulle stå för träningen så Wolfgang fick ägna sig åt damerna på heltid.
 
Nu blev det inga framgångar för herrarna längre, men på damsidan fortsatte guldregnet.
Magdalena slutade och ACO fortsatte sin framgång men så småningom slutade hon också. Då hade vi fått en arvtagare till ACO, Helena Ekholm som tog 3 VM-guld och många andra medaljer.
Tränare: Wolfgang Pichler.
 
Jag kommer inte säkert ihåg hur och när det skedde men plötsligt var Wolfgang inte heller damtränare längre och så var den sagan slut.
Först dök herrlaget neråt vilket sedan följdes av damlaget allt i samband med att Wolfgang hade avsatts som tränare.
Wolfgangs träningsprogram var något alldeles extra. Vi hade aldrig haft en tränare som fordrade så oerhört mycket av sina adepter vilket också gav resultat. Damerna har ju så här efteråt talat om hur mycket Wolfgang fordrade av dem och det var det som fordrades för att vi skulle kunna hävda oss i världstoppen.
 
Vill man inte offra det då får vi vänja oss vid att det inte blir några höga placeringar.
 
Nu har vi dock en manlig skidskytt som uppenbarligen är en stor naturbegåvning och han kan verkligen hävda sig, men det är minst sagt tråkigt när de aktiva inte vill ge allt i träningsväg.
 
I dagens tävling ledda han under sista sträckan, men då ramlade han och kom tvåa i stället för att vinna.