I väntan på året 2017

Ingen vinterkall väntan!
 
 
För oss idrottsälskare kan vi avsluta det här året med en värmande och överlägsen vinst för Stina Nilssons i damernas sprintlopp på skidor.
Härligt när en svensk skidåkare kan "skåpa ut" de Norske som jag misstänker vara dopade, men det hjälpte dem föga i dag, storstryk.
 
Inte behöver vi heller frysa i väntan på årsskiftet, det är starax över 10 grader varmt.
 
 
Gun Eklund från Valdemarsvik, Kroksmåla, har varit hos mej i dag, men i kväll var hon tvungen att åka till sin dotter, Lisa, som fyller år idag.
 
 
För överigt har det inte varit några större händelser av privat natur.
 
 
Men ute i den överiga världen har det intrffat nästan allt som man inte vill vara med om inträffat.
 
 
Här i Europa förbereds nyårsfirandet på diverse olika sätt.
I Tyskland är det ett särskillt pådrag med säkerhetspoliser och mycket mer eftersom man inte vill riskera att eventuella terrorister skal få det lätt.
 
Här i Sverige litar uppenbarligen alla myndigheter på människans godhet eftersom inga säkerhetsåtgärder vidtagits förutom de vardagliga.
 
Just nu spelas "Grevinnan och betjänten" upp liksom under de 25 senaste åren, tror jag.
 
 
 
Önskningar inför det nya året:
Helt kort skulle jag vilja att all terrorism försvann från vårt jordklot. Vi kan väl ha mycket trevligare tillsammans än att spränga människor till döds.
Just nu i TV2 ser vi en inspelning med Berliner Symfoniker, världens förnämska orkester sägs det, och där har man trevligt atan sprängmedel. Där är det musiken som är sprängmedlet.
 
Mycket mer av detta vore inte så dumt.
 
 
Gott Nytt År