Missilprogrammet i Nord Korea, är det lyckat eller ej?

 Nord Koreas missiltest på östkusten "misslyckades" tror man i väst
 
 
 

 

 North Korean leader Kim Jong Un looks at a rocket warhead tip after a simulated test of atmospheric re-entry of a ballistic missile, at an unidentified location in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on March 15, 2016.FN har vidtagit åtgärder mot Nord Korea på grund av deras tester av missiteknolohin

 

 

Nord Korea har försökt avfyra en ballistisk missil på sin ostkust. men uppskjutningen tycks ha misslyckats, uppger yd Koreas talesmän.

 

Det är osäkert vilken typ av missil det var, men men den följer på den misslyckade testen av en medeldistansmissil, Musudan, i april.

 

Nord Korea är bannlyst av FN på grund av att de använder ballistiska missilteknologin.

 

Spänningarna har stigit högt i regionen efter att Pyonyangs vidare kärnvapentester i januari och flera andra missiltester.

 

Syd Koras försvarsminister sade att försöket att missilförsöket skedde 06.20 lokal tid på åndagen nära staden Wonson.

 

Enligt en rapport i tidningen "Yonhap Agency"  uppgav källor att detta fjärde misslyckade försök varit med en Musudanmissil.

 

En Musudanmissil har i teorin räckvidd för att nå Japan och det Amerikanska territoriet i Guam, men det har inte utförts någon lyckad test.

 

 

Graphic showing the range of North Korea's missiles

 

 

 

Mina kommentarer:

Om det hade varit så att FN varit den kraftfulla organisation som den borde ha varit så skulle man för en hel del år sedan stoppat Nord Koreas expanderade missilprogram. Då skulle också svälten i landet kunnat undvikas eftersom enorma summor pengar går åt till sväl kärnvapenteknologin och missilteknologin.

 

Det är uppenbarligen intressantare för de styrande att ha missiler i stället för en välmående bfolkning.