Presskonferens med ÖB den 28 februari 2017

ÖB håller fanorna högt
 
 
ÖB, Per Micael Bydén
 
 
Inget lätt arbete som ÖB har eftersom han skall förhålla sig till att förutom de rent försvarsmässiga nödvändigheterna så måste han i varje fall på något sätt ha i bakhuvudet de olika partiernas tyckanden. Ett icke avundsvärt arbete på många sätt, men för en ÖB kan det kanske vara en stor stimulans att det ligger till på detta här sättet..
 
Man kan ju anta att nstan oavsett vad han föreslår så kommer naturligtvis, vill jag påstå att:
 
Jan Björklund (L)  kommer att enligt sig själva ha en bättre bild av hur Sverige skall försvaras, naturligtvis.
 
 
 
Dessutom kommer Hans wallmark (M) att också som vanlgt påstå att hans krav och idéer är de nödvändiga och de allra bästa.
 
 
 
Förutom dessa två så har vi ett ytterligare antal riksdagsmän som också har sina egna "troenden"  som de vill ge uttryck för vilket inte gör det hela lättare för ÖB, utan detta bidrar till att göra hans uppgift ännu svårare.
 
Ett bidrag till detta svåra är naturligtvis "tvånget" för varje parti att ge ett uttryck för vad som står i patiböckerna  i de olika frågorna.
 
Egentligen skulle jag vilja säga till alla dessa: Lyssna på vad ÖB säger, men därefter håller ni käften om ni inte har något verkligt revolutionerande att komma med.
 
 
Är det någon som tittat på bilden på ÖB?

Har ni möjligen uppmärksammat att flaggan till höger är Natos flagga. Undrar lite försiktigt varför den flaggan tas upp i sammanhanget. Är detta ett försök till flirt? Ett argument för flaggan hade jag tyckt vara på sin plats, men för övrigt tycker jag det är ok. Varför togs inte EU-laggan med, där är vi ju medlemmar i alla fall?