Var finns föräldrarna?

Är det inte dags att blanda in "barnens hemföhållanden" 
 
 
 Har vi inte fått nog nu av vad ungdomarna, barnen, ställer till med?
 
När ungdomarna i Sverige uppför sig som de gör utan att ett enda ord i rubrikerna handlar om deras hemförhållanden då har myndigheter som polisen, inte gjort vad de borde ha gjort.
 
För att våra barn och ungdommar skall skapa den förstörelse som de gör i dag så måste  föräldrarna ha "glömt bort" att tala om för dem att så där får man inte göra.
 
Frågan jag ställer mig är varför ingen tar upp frågan om familjermas påverkan på ungdommarna, barnen.utan de lämnas helt utanför händelserna.
 
Kan de verkligen vara helt oskyldiga?
 
 
 
 
 Rubriker i dagens nyhetsflöde om bilbränderna
Svartklädda personer tände eld på bilar i Göteborg
 
Mörkklädda personer har setts tända på bilar i Göteborg och Trollhättan springa från platsen.
Totalt har ett 80-tal bilar brunnit i Västsverige under natten till tisdag – polisen misstänker ett samband men hittills har inga misstänkta gripits.

Också i Stockholm och Uppsala har ett tiotal bilar brunnit, enligt räddningstjänsten.
– Det kan vara personer som sett något eller föräldrar som fått hem ungdomar som luktar lite för mycket bensinrök istället för cigaretter, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.
Strax efter klockan 21 under måndagskvällen kom det första larmsamtalet från Frölunda och Frölunda torg om brinnande bilar.

Ungefär samtidigt började det också larmas från Hjällbo. Bilar brann då runt Skolspåret, enligt polisen.

– Flera inringare uppger att det ska vara 5–6 svartklädda ungdomar som tänt på bilarna, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst, och fortsätter:

– Det ska vara ungdomar i mörka hoodies och adidasbyxor som tänt eld på bilar. De ska sedan ha sprungit från platserna.

”Svartklädda med huvor”

Snarlika larmsamtal började snart också komma in från Hjällbo. Även där ska det vara maskerade ungdomar som setts tända eld på bilar.
– Jag hörde smällar och ljud och gick ut och tittade. Jag såg en bil börja brinna, sen nästa och nästa. Då såg jag killarna som sprang från platsen. Helt svartklädda med huvor. Kanske 6-7 stycken. De sprang upp mot Frölunda torg, säger ett vittne som bor i Frölunda.
 
Det måste vara tämligen omöjligt att göra något åt allt detta om man inte går till roten ned orsaken så frågan står kvar: Vad gör föräldrarna?

Kommentera här: