Skjutning i Täby

Beväpnad man skjuten av polis i Täby

Polisen har skjutit en hotfull man vid polisstationen i Täby norr om Stockholm.
– Han har riktat ett gevärsliknande föremål in mot polisstationen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen.
 
 
 
 

Mannen ska ha sagt att han hade ett bombbälte, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Bombtekniker är på plats.

Larmet om skottlossningen kom 05.55.
– En misstänkt beväpnad man uppträdde hotfullt mot polispersonalen på Täby polisstation. Då tvingades polispersonal att rikta verkanseld mot mannen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mannen träffades i benet.

– Den misstänkte mannen är förd till sjukhus. Initialt bedöms hans skador inte som livshotande. Ingen ytterligare person ska vara skadad, säger Anders Bryngelsson.

En omfattande polisinsats pågår på platsen. Händelseförloppet är oklart, men skottlossningen ska ha skett utanför byggnaden.

– Poliserna som öppnade verkanseld har varit utomhus, säger Anders Bryngelsson.
 
 
 
Hjälm och skyddsväst
Den hotfulle mannen var klädd i hjälm och skyddsväst. Han var beväpnad med ett hagelgevär och ska ha sagt att han hade ett bombbälte, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Området runt polisstationen har spärrats av för en teknisk undersökning.
Polisens Nationella bombskyddet är på plats för att undersöka ett misstänkt föremål.
 
 
Mina kommentarer:
Det verkar som om antalet skjutningar ökar undan för undan och detta blir ju en ren utmaning att polis skall beväpnas allt mer .
 
Till slut kanske vi hamnar i samma läge som i USA där man föreslår att "skolpoliser" skall vara beväpnade.
 
Nu är ju den stora frågan om vi skall följa med på den stigen, eller om vi skall göra allt för att förhindra denna trista utveckling.
 
Det är väl ingen tvekan om att vi verkligen måste göra vårt bästa för att förhindra en sådan utveckling.
Här borde rimligen alla riksdagspartierna vara helt överens så det borde finnas mycke "kraft" bakom en sådan ansträngning.
 
Nu gäller det väl för dem som bestämmer att inte tro att de själva kan lösa detta problem utan att de tar hjälp av dem som verkligen vet ner om hela verksamheten.

Kommentera här: