Stor militärövning i Ryssland

Rysslands största övning sedan Kala Kiget 
 
 
 
 
 
 
 Ryssland har startat sin största militärövning sedan Kalla Kriget, vilken involverar omkring 300,000soldater i den stora övningen "Vostok-2018, med många Kinesiska stridsfordon.
 
Kina deltar med 3.200 militärer som skall delta med många firdon och flygplan. Mongoliet deltar också med några enheter.
 
 
 
 
Den senaste Ryska övningen av samma storlek var 1981, under det kalla kriget, men Vostok 2018 involverar större trupper.
 
Den veckolånga övningen sker vid en tid med ökad spänning mella Nato-Ryssland.
 
När övningen börjar, träffades President Putin och den Kinesiske ledaren Xi Jiping i ett forum i den  östra staden Vladivostok och meddelade honom att vi har en pålitlig relation inom politiken, säkerhet och försvar.
 
 
Vladimir Putin (h) och Knas ledare Xi Ping
 

Relationerna mellan Ryssland och Nato - en försvarsallians med 29 medlemmar med USA - har försämrats sedan Ryssland annekterade Krim och Ukraina 2014. 
 
Mina kommentarer:
Nivån på detta verkar ta samma plats som just nu debatten i Sverige om vem som skall bli Statsmnister och vilken av parterna som skall få den verkliga makten.
 
För mej blir det väldigt svårt att på något sätt stödja Putin så jag måste åter luta mig mot USA och följdaktligen ickså Nato även om det inte känns 100% bra.

Kommentera här: