Wolfgang, har du gjort det igen?

De svenska flickorna (kvinnorna) i skidskytte visar sig i värdseliten
 
 
 
Wolfgang är på allvar tillbaka i Svenskt skidskytte!
 
Efter några år på mellanhand och utan Wolfgangs hårda styre så är det Svenska laget, både kvinnorna ooch herrarna, tillbaka upp ur snödrivan igen.
 
Man kan både se och höra på åkarna att de verkligen har anammat Wolfgangs träningsmetoder, vilka inte är några leksaker. Här krävvs det en inställning som accepterar hans mycket hårda krav vilket absolut inte är givet.
Här måste de aktiva vara med till hundra procent, inte bara en stund, utan hela vägen ända upp.
 
Det kan mycket väl bli så att någon eller några inte orkar ända fram, men det troliga är att det blir någon eller några som blir vår nya Magdalena.
 
Håll ut kära åkare och skyttar!

Ibland går det alltför lätt att få uppehållstillstånd

Ibland undrar man om inte Svenskt rättvisa fullkomligt spårat ur 
 
 
 
Runrikerna om  Abu Omar    Mohamed Belkaid
har inte upphört att komma.                                     fick ett lättköpt visa
 
I kvällens "Uppdrag granskning", med programledaren Janne Josefsson, kommer en del av programmet att handla om Mohamed Belkaid som kom till Sverige och gifte sig med en Svenska som han tydligen övergav efter en relativt kort tid, men först sedan han erhållit uppehållatillatåndet som han fick på grund av att han just gift sg med Svenskan.
 
Abu Omar finns ju inte kvar i lvet längre eftersom han blev skjuten i samband med sin terroristverksamhet i Beligien och Frankrike,
 
För en kortare tid sedan kunde vi höra att en ensamkommande invandrarpojke skulle utvisas efter fyra års vistelse i Sverige där han både gått i skola och börjat få ett nytt ordnat liv efter alla bedrövelser tidigare.
Han skall nu utvisas säger Migrationsverketeftersom det bnu nekat honom visaum.
 
 
Anledningen till att jag skriver detta är att jag inte finner någon rim och reson i att Migrationsverket utvisar pojken på grund av att man efter 4 år inte kan ge honom visa.
 
Mohamed Belkaid behövde ju bara gifta sig med en Svensk kvinna för att snabbt få ett visum, men att pokjen vistats här i fyra år och även börjat skolan, det räknas inte.
 
 Nu tycker jag att oavsett om man gifter sig så skall det inte gå så fort att få ett visum. Möjligtvis att han skulle ha fått ett tre-fyraårigt visum, men absolut inte ett ständigt.

Flyktingrekord till Italien

Migrantkrisen: Italien ser ett  nytt  rekord av ankommande flyktingar från Nord Afrika 
 
 
Många migranter sätts i undermåliga båtar, enligt FN
 
 
Antalet migranter som anländer till Italien från Nord Afrika har ökat till den högsta nivån någonsin.
 
I år är hittils det totala antalet mer ön 171.000. sade inrikesministern, vilket slår det förra rekordet på 170.000 år 2014.
 
Omkring 4.690 migranter har omkommit eller saknas när de försökt komma över Medelhavet 2016, uppger FN, vilket också är ett rekordantal.
 
 
De ankommande ökar trycket på Italiens asylsystem.
 
Fler än 176,000 människor är ny placerade i mottagningsläger runt om i landet.
 
Dåliga förhållanden driver iväg migranterna från Libyen till Europa.
 
 
Migranttragedi: Dåligt konstruerade vrak.
 
Migranthistorierna når en ny fas.
 
Majoriteten av migranter som anälnder till Italien kommer från Afrikanska länder, säger inrikesministern, inklusive 36,000 från Nigeria, 20,000 från Eritrea och 12,000 från Guinea.
 
 
Många avser att resa norrut, med Tyskland och Sverige bland de populära målen.
 
Det ökade antalet som anländer till Italien kommer från rutter via Grekland och Balkan där man stängt gränserna enligt en överenskommelse mellan EU och Turkiet i mars.
 
Under 2015 har mer än en miljon migranter anlänt till Europa, huvudsakligen via Turkiet..
 
Turkiets president Erdogan varnade förra veckan för att han kunde låta fler migranter komma om samtalen om medlemskapet med EU inte blev av.

I måndags, uppgav Italiens kustbevakning att omkring 1,400 människor hade räddats från 11 uppblåsbara båtar samt två små båtar utanför Libyens kust.
 
 
Mina kommentarer:
Samarbetet mellan länderna i Europa fungerar ungefär som mellan barnen i sandlådan som är osams. Det visar också på hur oerhört skör tråden är mellan de 28 länderna så man kan verkligen tvivla på att gemenskapen inom EU någonsin kommer att fungera.
 
När man nu också får information om att Erdogan i Turket försöker pressa på EU att godkänna deras anslutning till gemenskapen, då kan man väl dra slutsatsen att det hela är på väg åt alldeles fel håll.