Malmöpolisen håller tyst, varför?

Sju personer anhållna för mord i Malmö
 
 
 
 
Ett framsteg för polisarbetet, möjligen tillsammans med säkerhetspolisen, men vi vill ha mer information!
 
Något som jag är väldigt nyfiken på är om de anhållna kommer från en viss grupp människor eller om de bara är enskilda individer från vilken plats som helst i Malmö eller Sverige..
 
Är det vuxna männislor eller yngre, är det människor som har ett arbete eller är det arbetslösa. är det Svenskar eller är det invandrare.
 
Ja, ju längre det dröjer innan vi får veta något desto mer rullar fantasin iväg, vilket jag är tveksam till att det är så bra.
 
Att lämna ut mer information skulle ju också kunna leda till att de som av en händelse vet något om  mordet tänder till och säger; "aha, detta kanske har något att göra med vad jag vet".
 
 
Jag har skrivit en hel del positiva saker om polisen på sistone, men detta med att hålla inne med information och förmågan att klara upp brott har ju under lång tid varit något som polisen ägnat sig åt för det mesta med ett måttligt bra resultat.
 
Nu kan vi ju se att polisen är väldigt dåliga på att klara upp begågna brott och vi har inte sett någon tillstymmelse på något försäk till bättring. Varför får vi inte se någon bättring hos denna "hemliga polis". Är den kanske lite för hemlig?
 
Kan det vara så att de anhållna kommer från en viss grupp människor och att polisen därför inte vill göra det värre fär just den gruppen genom detta avslöjande? Det är inte utan att man kan tro på att det ligger till så vilket inte heller är bra.
 
 
Nu kan man ju med fog påstå att polisen tror att vi intresserade är helt utan intelliens.
 
Mordet inträffade i Rosengård i Malmö.
Det är väl ingen hemlighet att det bor väldigt många invandrare där.
Att därmed dra slutsatsen att de anhållna sannolikt kommer från den platsen borde inte vara alltför främmande.
 
Att därmed lägga ansvaret på invandrarna tycker jag är en helt felaktig slutsats.
 
Felet ligger hos dem som skapade platser som Rosenård m.fl. Jag kan inte på något sått tycka att det vara bra att skapa dessa områden och jag är ganska säker på att de som bor där hellre skulle vilja ha en annan lösning på sitt liv, också det där med omhändertagande har vi uppenbarligen mer eller mindre helt glömt bort.
 
 
Nu får vi hoppas att de som styr och ställer inom detta område kommer på något bra sätt så att vi kan se fram emot en ljusare framtid för oss alla.

Vilka är för och emot Assad

Att ta bort Assad är inte längre en prioritet för USA 
 
 
Den Amerikanska FN-ambassadören, Nikki Haleys, anmärkning gjorde den Syriska oppositionen  upprörd
 
 
USAs representant i FN har sagt att USA kan int längre prioriterer att ta brt den Syriska presidenten Bashar al-Assad".

Ambassadör Nikki Naley talade om för reportrar på torsdagen "vi kan inte nödvändigtvis fokusera på Assad på det sätt som den förra regeringen gjorde".
 
 Under president Obama, sade USA att Assad måste avgå och backade upp rebellerna som kämpade mot honom.
Men USAs resurser ändrades efter att de så kallade IS kom till.
 
 
 
Tillerson är den äldste USA politiker som besöker Turkiet sedan Trump blev president
 
 
 
"Vår prioritet är inte längre att sitta här och fokusera på att få bort Assad" sade fru Haley.
 
"Vår prioritet är att verkligen titta på hur vi får saker genomförda, vem behöver vi för att arbeta, och med vem vi kan göra en skillnad för människorna i Syrien" tillade hon.
 
 
BBCs stadskorrespondent Barbara Plett Usher säger att fru Haley påstår något ganska  trubbigt som uppenbarligen USAs politik under någon tid.
 
Kampen mot IS i Syrien blev det mest prioriterade under Obamas senaste år, säger BBCs korrespondent.
 
 
Det Ryska inträdet i kriget 2016 vilket stödde Assad vilket minskade Washingtons möjligheter att ta bort honom.
 
 
Den Syriska regeringen tvingas till en promenad bland ´lämningarna
 
 
USAs ambassadör Rex Tillerson sade under ett besäk i Turkiet på torsdagen att Assad långtidsprogram kommer att bestämmas av det Syriska folket.
 
En representant för den Syriska oppositionen kallade fru Haleus uttalande för olyckligt och tillade att de Amerikanska representanterna sänder motsatta meddelanden.
 
Vi hörde talesmannen för Vita Huset motsäga vad Tillerson just sade i dag i Turkiet.
 

Du tycks ha lyckats Dan Eliasson, rikspolischef

Hur man kan skapa ett tryggare Sverige
 
 
Rikspolischef Dan Eliasson
 
 
Anders Thornberg chef Säkerhetspolisen
 
 
 
Dan Eliasson har under sin tid som Rikspolischef fått oerhört mycket kritik, oförskyllt. Han fick ett jobb som redan från början var så gott som omöjligt att genomföra och jag har tidigare framfört detta här.
 
Nu kan jag så gott som alldeles säkert säga att "han har lyckats."
 
Han har under sin tid haft ett nära samarbete med Anders Thornberg, chef för säkerhetspolisen vilket medfört att den del av hans arbete som omfattar även det ökade arbetet tack vara invandringen och oroligheterna nere i Mellersta Östern.
 
Själv har jag varit väldigt orolig för att Sverige inte skulle kunna klara av eventuell terrorism i Sverige.
Nu tycker jag det i varje fall känns som om arbetet både inom polis och säkerhetspolis förbättrats på detta område också.
 
Jag ser verkligen fram emot hur allt inom polisverksamheten den nnärmaste tiden kommer att utveckla sig. Jag tänker inte minst på alla skjutningar som utförs, där måste ju en stor insats göras för att vi även på det området kall få ett säkrare Sverige.