Kusamo och herrar 15 km klassisk

Nu är det herrarnas tur. Här har jag inte lika klara favoriter som i damklassen. De svenska grabbarna är jag inte säker på, de norska inte heller och samma sak är det med de ryska. Nej här har jag inga favoriter för en topplacering.
 
Nortugg är ju inte färdigtränad annars hade han varit en absolut favorit för mej.
 
 
 
 
Det är ca 130 åkare som får ställa opp. Det innebär att det tar över en timma innan alla har startat. Loppet tar väl ca 40 minuter vilket innebär att det dröjer över en timma och 40 minuter från första start innan man vet vem som vunnit loppet.
 
Detta är ju et fruktansvärt ointressant upplägg för en idrottstävling. Först i mål borde vara det som gäller i alla andra idrottstävlingar.
Om det skall vara masstart så får vi ju det "problemet" att åkarna kan hänga bakom en annan löpare och sedan gå förbi framme vid målet och det här retar en del tittare.
 
Frågan är då vilket av dessa negativa inslag som man skall acceptera. Just nu är det till de individuella starternas förmån.
 
I skidskytte tycker jag det är allra värst för där är det ju totalt onödigt med individuella starter eftersom det mest är vid skjutstationerna som loppen avgörs. Där är ju väntetiden alldeles för lång innan man vet vem som vunnit.
 
Här är det ju också pengarna som är en avgörande faktor. Sponsorerna är kanske inte intressserade av att sponsra en tävling som tar bara 20 minuter i stället för 1 1/2 timma. Pengarna spelar alltid en stor roll.

Kommentera här: