Hur länge skall SVT låta oss höra på en andra klassens expertkommentator

Skid-VM närmar sig nu sin sista dag och utsikterna för att SVT skall hitta en ersättare för Anders Blomqvist som så kallad expertkommentator är väl så gott som uteslutna.
Det är säkert många som tycker han är bra men till den samlingen hör definitivt inte jag.
 
Jag vill inte här tala om alla de fel han enligt mig har, men jag vill i alla fall framföra att det är svårt att hitta en expertkommentator i TV som har halkat så snett i sitt arbete som han har gjort..
 
Vad har jag då att jämflra med. Vi har ju inte alltför många TV-kanaler i  Sverige där sportevenemang kommenteras. De vi har är väl i stort sett SVT, TV4 och Eurosport.
 
TV4 har ju många sändningar där travsporten står i centrum och där har man verkligen samlat väldigt duktiga såväl programledare som kommentatorer och fantastiskt duktiga expertkommentatorer tagna från den yppersta eliten i travsammanhang. Jag behöver väl bara nämna Stig H Johansson, en som verkligen har bakgrund till allt han säger.
 
TV4 har också en del sändningar i Friidrott och där har man också lyckats samla kommentatorer och experter som går hem delvis p grund av sin bakgrund.
.
 
Eurosport sänder nu parallellt med SVT från VM på skidor i Falun och där har man ju en utomordentlig kommentator med idrottsbakgrund och bland annat landslagsåkare på cykel. Som expertkommentator har man ju lyckats engagera Per Elofsson, vår före detta stjärnåkare på skidor.
Säger aldrig för mycket, men det han säger har verkligen en professionell bakgrund.
 
Sändningarna  från backhoppning, tennis, friidrott och simning har väldigt bra såväl kommentatorer som expertkommentatorer.
 
Nu kan man undra var problemet ligger hos SVT. Det är ungefär på samma sätt när det gäller programledarskapet i underhållningsprogramman. Det är mycket svårt att hitta någon som är riktigt bra där också.
Betala licensavgifter skall vi göra, men vad får vi ut av detta?
 
Nej, det är definitivt dags för ett nytänk på SVT, vi som betalar dessa ohumana avgifter borde har rätt att fordra bättre kvalitet på det som serveras.

Kommentera här: