Politiska reportrar ställer till det för oss

Olika förslag haglar över oss varje dag
 
 
 
 
I programmet Forum samt i en hel del andra program får våra politiska partier möjlighet att att föra fram sina olika idéer och det måste ju rimligen vara en bra sak där vi,"allmänheten," får en uppfattning om hur de olika partierna ser på vår framtid.
 
Forum får ju aldrig vara det enda programmet som enbart presenterar våra framtida liv, utan dessutom släpper man in en mängd politiska journalister som älskar att göra sig hörda över vad de anse om politikernas, våra partiers, olika förslag.
 
Nu är det emellertid så att de förslag som våra politiker lägger fram sällan eller aldrig överensstämmer med journalisternas tyckande  och vad inträffar då?
Jo naturligtvis får vi då veta vilka dåliga förslag som politikerna lagt fram samt vilka fina förslag som journalisterna har och det där gör åtminstone mig fruktansvärt trött.
 
Varför matas vi med en massa förslag från människor, journalister, som absolut inte har någonting att göra med hur våra politiska partier ser på vår framtid och heller inte har något med beslutsfattande att göra.
 
Journalisterna fungerar som en andra sorts, helt maktlösa politiska tyckare, människor som enbart ställer till förvirring i våra sinnen.
 
Jag skulle inte säga något om detta om det vore så att de politiska förslagen analyserades och om man undvek att hela tiden tala om hur dåliga förslag som lagts fram.
 
Journalisterna kanske kunde se det hela på ett annat sätt och inte bara tro att just deras idéer och förslag är de allra bästa.
En smula ödmjukhet kanske vore på sin plats.
 
Vi har en journalist bland många, Mats Knutsson, som väldigt ofta utnyttjas för att tycka till och man kan så gott som alltid i förväg förstå vad han kommer att säga.
Den första frågan är om det är just detta vi  vill ha och om hans inslag är det vi behöver?
 
Som sagt. lite mer ödmjukhet skulle nog göra en hel del nyttja på många håll.
 
Hoppas bara att jag inte grävt min egen grav genom att skriva vad jag tcer.

Kommentera här: