Tårar för Batras situation

Nyheterna runt nyhetsmediet Batra
 
 
Situationen för moderaternas partiledare Anna Kindberg Batra kan man inte påstå att den är avundsvärd.
 
I går gjorde hon i ett uttalande klart att hon inte tänker avgå utan tänker sitta kvar under hela mandatperioden.
Ett uttalande som jag tycker är väldigt "modigt" och som helt klart fordrar en stor bestämdhet och ett "jävlar anamma" som inte går av för hackor.
 
Vad behövs nu för att partiet skall klara av den här situationen?
 
Partiet måste ju ha en politik som sätter moderaterna på kartan igen, en politik som är så bra för landet Sverige att var och en förstår att det är det här vi behöver och måste ha för att vårt fina and skall utvecklas som vi önskar.
 
Jag vill lägga en hel del av problemen på kampen inom aliansen. Vi har ju där flera partier med ren och skär "moderatpolitik" på sin agenda. Det är ju inte så väldigt svårt att förstå att ju fler som slåss om samma kaka desto svårare måste det bli att få "den största" biten.
 
Liberalerna och centerpartiet har undan för undan närmat sig moderaterna vilket medfört att det politiska utrymmet för moderaterna blivit mindre och mindre. Samma sak gäller nog hela aliansen utom för Kristdemokraterna som i varje fall hittills har hållit sin egen alldeles nödvändiga och beundransvärda linje.
 
Jag tycker att det är synd och skam att de får så lågt partistöd av Svenska folket. Med tanke på deras beundransvärda program 
 
 
Kan det möjligen vara så att alliansen överlevt sig själv?
 
 
I dagens morgonprogram kom det fram tre namn som kunde vara tänkbara efterträdare till Batra varav den ena var Mikael Odenberg. Jag villbara uttrycka att jag har väldigt stort förtroende för honom om han nu skulle vilja axla manteln som moderatledare.
Tror också att han skulle bli en balanserabde figur inom aliansen så att den inte fortsätter att spreta som den gör i dag.

Kommentera här: