#Metoo

Hög chef på skivbolag är en av skurkarna
 
 
Skall vi även i fortsättningen behöva se personer som dessa i TV?  Nej, bort med dem från sina arbeten
 
 
Han är hög chef på ett av Sveriges största skivbolag – en av de med mest makt i en bransch där många drömmer om att få arbeta.
Nu vittnar flera kollegor om hur han missbrukat makten för att utnyttja unga kvinnor, både anställda och artister.
– Han tar min hand och för ner den i byxorna. Innanför sina kalsonger. Jag blev helt handlingsförlamad, säger en av de utsatta kvinnorna.
Har du haft liknande erfarenheter? Berätta för oss | Aftonbladet

Strippklubbsbesök med anställda, sexinviter och sexuellt ofredande – skivbolagskvinnorna vittnar om höga chefens oacceptabla beteenden.
 
Han är hög chef på ett av Sveriges största skivbolag – en av de med mest makt i en bransch där många drömmer om att få arbeta.
Nu vittnar flera kollegor om hur han missbrukat makten för att utnyttja unga kvinnor, både anställda och artister.

Men ingen vågar träda fram med namn.
– Man får ofta höra: ”Det står 200 i kö som vill ha ditt jobb”. Man är konstant rädd för att bli av med jobbet, säger en av kvinnorna.

Lika känd för sitt beteende i musikbranschen som Timell var hos TV4
Nöjesbladet har pratat med ett tiotal personer som beskriver samma sak. En högt uppsatt skivbolagschef som utnyttjar sin maktposition för att komma nära unga kvinnliga anställda och ta sig friheter med såväl artister som andra som han möter i sin egenskap som skivbolagschef.

– Han är lika känd för sitt beteende i musikbranschen som Timell antagligen var hos TV4, säger en av kvinnorna som har råkat ut för honom.

Det bekräftas av flera personer i branschen.
– Det har pratats om det i slutna sällskap, på middagar och sånt nu i samband med #Metoo. En högt uppsatt chef för ett annat bolag sa ”Om det är nån som borde vara orolig just nu så är det han”, säger en person som tidigare jobbat med den utpekade chefen.

Den bild som växer fram är av en högt uppsatt chef som skyddas av en osund kultur där stora mängder alkohol konsumeras varje vecka på jobbevents och arbetstillställningar.
 
 
Mina kommentarer:
 #Metoo håller på att rasera allt vad gott uppförande mot kvinnorna innebär, om det inte finns någon som är stark nog att stå upp för det som vi normala människor  anser vara rätt och viktigt, då kan man undra vart världen är på väg.
 
Att en mängd kvinnor hela tiden går ut med information vad de blivit utsatta för utan att skurken eller skurkarna namnges, det för inte frpgan framåt någonting utan skurkarna kan känna sig allt säkrare, "för det finns mitt i allt ingen som vågar tala om vilka vi är".
 
Antingen öppnar ni er och namnger alla skurkar eller så slutar ni med dessa skriverier, det för ju inte saken framåt.
 
Man undrar ju en hel del hur SVT kan behålla Kronér i sitt program. Han är ju såvitt jag förstår en skam för Sverige.
 

Kommentera här: